Wpis z mikrobloga

W ten sposób #konfederacja popełnia polityczne s---------o. Siłą tej partii była zawsze młodzież, ludzie tak między 15-30 rokiem życia. W najszybciej laicyzującym się kraju świata, #bosak za 3 lata spadnie w polityczny niebyt. Zresztą nie tylko młodzi, mam 31 lat i jestem świadkiem upadku wiary / religijności wszędzie na około, a zwłaszcza w rodzinie.
https://www.wykop.pl/link/5691971/lekcje-religii-wykreslone-z-planu-tak-po-cichu-zanika-szkolna-katecheza/

#bekazkatoli #katolicyzm #chrzescijanstwo #polityka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Neganx To nie katolicy są podstawą jego elektoratu a kuce od Korwina, i jak trzeba będzie to Bosak pójdzie w stronę korwinizmu niż narodowo-katolicką jak to robi dzisiaj(przynajmniej taką mam nadzieję). Zresztą Polacy jako naród może nie będą tak religijni ale zostaną konserwatystami, jak w Rosji gdzie lud religijny nie jest ale jest konserwatywny.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DonTadeo: problem jest taki, że Bosak nie chce iść w stronę korwinizmu i przez to może stać się w przyszłości politycznym planktonem. Znam wielu wyborców Konfy, którzy są ateistami i jedną z rzeczy, która im najbardziej nie pasuje to otwarty klerykalizm Bosaka czy Brauna. Dopóki nie pojawi się alternatywa będą głosować na Konfederację, ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.
  • Odpowiedz