Wpis z mikrobloga

Cześć,

Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś może kojarzy to osiedle z Warszawy? Zaciekawiła mnie jego architektura ale nie ogarniam Warszawy i nie wiem nawet w jakiej okolicy to może być. Screen pochodzi z programu Weekendowa Metamorfoza:
https://www.tvn.pl/programy/weekendowa-metamorfoza,58,pc/odcinki,3710,e

Pomożecie?

theximon - Cześć,

Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś może kojarzy to osiedle z Wars...

źródło: comment_1599715337Rfg1wScZc1pTgEqBAXkoFD.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@comfyStefan: Co to zmienia? We Wrocławiu jest Psie Pole czego tłumaczyć nie trzeba, czy zatem nie jest dzielnicą Wrocławia? Większość dzielnic dużych miast to wchłonięte tereny wiejskie. Nie rozumiem bólu o to
  • Odpowiedz
@theximon: jak ktos sie w miescie urodzil to jego srodowisko naturalne. docenia zalety jak bliskosc kawiarni, przystankow tramwajowych, parkow czy teatrow. nie moglby sobie wyobrazic, ze najblizsza atrakcja jest sklep z nawozami GS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@comfyStefan: Ja się urodziłem w mieście a mam dość centrum (co prawda nie Warszawa ale miasto to miasto). W czasach gdy możesz wszędzie podjechać samochodem albo komunikacją miejską dużo wygodniej żyje się "na prowincji". No chyba że jedyne co robisz to praca-dom to może nie odczujesz zbytnio różnicy w powietrzu, dźwiękach, ilości terenów rekreacyjnych :) Z resztą to kwestia gustu i rozumiem zarówno mieszczuchów jak i wsiorzy ;)
  • Odpowiedz