Wpis z mikrobloga

• 11
Szlag by to. Jakiś maraton jest i oczywiście blokada dróg.

Ja naprawdę rozumiem, że sport jest dla kogoś pasją (sam często go uprawiam) ale nie czaję idei robienia tak dużego szumu wokół tego.
Jak ktoś chce biegać to ja mu tego nie bronię - niech sobie pobiega po lesie czy na bieżni.

Możecie mnie teraz hejtować.

#gdynia #gorzkiezale #trojmiasto
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@H4X0r3Q: Zgadzam się, my płacimy podatki, wydajemy kasę na paliwo by nie móc dojechać do pracy albo gdzieś na weekend. Z resztą to samo buspasy. Czemu ktoś, kto zapłacił 2,4 za bilet ma dotrzeć do pracy szybciej niż ja?

Sam jeżdzę na rowerzę i za każdym razem czuję dyskomfort, gdy muszę jechać drogą i blokować inne auta. O bieganiu już nawet nie wspomnę.
  • Odpowiedz
@H4X0r3Q: Pewnie tak, ale w tym samym czasie nasze elektrownie wywalają w powietrze kilkaset ton rakotwórczych substancji dziennie, a rejs jednego tankowca powoduje tyle zanieczyszczeń, ile kilkaset tysięcy samochodów przez cały rok. O tym jakoś się nie mówi. Miasta trzepią ładny hajsik na transporcie publiczym więc moim zdaniem o nic innego jak kasa tutaj nie chodzi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mch_rav: bo turyści przynoszą miliardy pieniążków, nie bez kozery trójmiasto jest w samej czołówce jakości życia w EU
  • Odpowiedz
  • 1
@mch_rav: promocja miasta to też ważna sprawa, nie tylko dla władz miasta ale też dla mieszkańców. Więcej turystów = wiecej hajsu zostawione w Trójmieście = więcej hajsu w kieszeniach mieszkańców
  • Odpowiedz
@l0h-s: @Issac: Oczywiście, w pełni się z tym zgodzę. Tylko dobrze by było żeby te pieniążki były potem należycie spożytkowane. I nie mówię tez ze nie ma w Gdyni dobrych zmian, bo są. Ale wtopy pokroju lotniska, obwodnicy rowerowej, masy pozwoleń na zabetonowanie śródmieściach czy nawet faktu ze naprawa Janka Wiśniewskiego( w miejscu gdzie jeżdżenia się zapadła) dalej jest tylko planem na przyszłość powodują we mnie jako mieszkańca
  • Odpowiedz
  • 2
@mch_rav: to jak miasto wydaje środki ze swojego budżetu to inna sprawa (kolejny przykład Wejherowo ma dwa tunele pod torami, nawet Rumia właśnie dorabia się swojego, a w Gdyni tylko obietnice, śmiech na sali) . Bardziej chodziło mi o to że turyści stwarzają miejsca pracy, ludzie się bogacą przez co nie tylko pracujący w turystyce zaczynają zarabiać więcej, lokalna gospodarka to system naczyń połączonych.
  • Odpowiedz