Aktywne Wpisy

mickpl +1149

Ksiega_dusz +27
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy po tych kilku dniach od premiery gry - no może to jest jeszcze za mało by poznać jakieś opinie, ale może ktoś już będzie w stanie podzielić się swoimi wrażeniami.
Bardzo interesują mnie wszystkie różnice jakie zaobserwowaliście w tej grze względem poprzedniej części.
Jedną z takich różnic zaobserwowałem w wiadomości użytkownika @wewerwe-sdfsdfsdf: która bardzo przykuła moją uwagę.
Jest to wręcz wiadomość powiedziałbym z jednej strony świetna - bo teraz zapraszając na dwór byle jakiego pretendenta, możemy od razu wysuwać jego roszczenie? (od tak, z marszu na dzień dobry)
Z drugiej strony takie uproszczenie trochę mi się nie podoba, bo jak jesteśmy na to dajmy królem, to roszczenia do mojego tronu mają nawet jacyś siostrzeńce mojej najmłodszej siostry i oni też mogą bez problemu w każdej sytuacji upomnieć się o roszczenie? (bo niema już czegoś takiego jak słabe i silne roszczenie - a w ck2 były na podobnej zasadzie "dziedziczne lub nie dziedziczne", ale mocne roszczenie mieli najwyżej pretendenci do tronu znajdujący się w drugiej lub trzeciej pozycji do otrzymania tronu lub wszyscy synowie władcy)
Było to poniekąd regulowane przez prawa płci i tutaj też mam pytanie jak one tutaj wyglądają i czy można na przykład wprowadzić prawo "full cognatic- równo uprawnienie" czy nawet przechylić na jedną ze skrajności "full agnatic/full enatic - całkowita władza mężczyzn/kobiet coś w stylu powiedzmy Amazonek?
Największą zaletą w CK2 moim zdaniem był całkiem niezły i wysoki poziom trudności i z tego też powodu mam pytanie odnośnie ck3 czy nie zostało ono zbytnio uproszczone?
Lubię ustawić sobie najtrudniejszy możliwy poziom i wybrać jakieś małe państewko o rangi hrabiego z najgorszą możliwą sytuacją polityczną i ekonomiczną by potencjalni sąsiedzi zaorali moje państwo a ja będę sobie uprawiał partyzantkę ;D
Jak oceniacie panowie poziom trudności w grze czy jest aby taki trochę nie za słaby?
Niestety jestem też niemal pewien, że jest ta gra nieco mniej rozbudowana pod względem contentu jeśli chodzi o porównanie do CK2 - bo jest to zapewne content przygotowany pod przyszłe DLC, także jak oceniacie tutaj tę podstawkę i czy orientujecie się może co jest w zawartości tych pozostałych dlc z Royal Edition?
Przykro by było, jakby była tam jakaś fajna mechanika.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
źródło: comment_1599482809cS6TzsY0zR5ONcrBTt1gqn.jpg
Pobierz@RobieInteres:
@Stepanakert:
Witam panowie, bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi, których mi udzieliliście na temat CK3.
Rozważałem zakup tej części gry i cena 150 zł nie wydaje się nazbyt wygórowana, a nawet byłbym w stanie dać więcej - jest to moja ulubiona gra jeśli chodzi o drugą część.
Ale, w końcu niema się czym martwić Paradox na