Aktywne Wpisy

maniek74 +112

baidu +20
Ciekawe podsumowanie dlaczego administracja D. Trumpa moze dazyc do krachu na gieldzie.
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do
W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do

![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

i Iść na impreze jakąś?
mam ogromną fobię społeczną, i nawet jak się napije i zapale ziółko dalej mam opory.
#pytanie #narkotykizawszespoko
Uzależnić spokojnie się nie uzaleznie bo z innymi używkami nigdy nie miałem problemu.
Wiem że syf, bo widziałem mnóstwo wykręconych osób
Komentarz usunięty przez autora
Choć robię regularne i długie przerwy
Kupuje dyszke na miesiąc i potem miesiac/2 przerwy
@Medyc: akurat jedno z drugim mi się nie zgrywa. Uzależnienie warunkowane jest tez przez regularność
Nie mam po prostu na to hajsu.
Ale jak na przykład palę miesiąc, dzień w dzień wieczorem.
To następnego dnia gdy już nie mam nic, wracam do życia jak gdyby nigdy nic.
Żadnego ciśnienia nie mam.
Słyszałem że nieźle ludziom odwala czasami, a nie chciałbym zrobić z siebie debila i na przykład przyklejać się do lasek nieświadomie.
Feta na pewno bardziej pro społeczna jak masz fobię niż palenie...
Ja mam fobie społeczną, wręcz blokadę.
Jak palę jest gorzej, ale nigdy nie świruje.