Aktywne Wpisy
DonSizar +66
#gielda k----x czekolada gorzka 80g za 10 ziko. P------o ich tam z tym kakaem. Jeszcze rok temu kupowałem ją za 3 50 zł w biedrze.
źródło: temp_file3986625385344817575
Pobierz
mirko_anonim +7
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#diy #majsterkowanie #polskiedomy #remontujzwykopem #budujzwykopem #pixelart bo #pixelgarden
Biurko prawie skończone. Przynajmniej powyżej blatu jest tak jak chce... To be continued
źródło: comment_1599236617uTFpjpzyKRnyfz1uCZaaix.jpg
Pobierzchyba ze jest dla ciebie wygodna i nie grasz duzo w gry to niech zostanie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@pasczakk: pozbadz sie tego bluszczu (zaznaczony na niebiesko) bo uprawiany w domu to magnes na wszelkie robalstwa i bedziesz mial duzy problem jak to sie rozniesie.
Super to wyglada, pewnie 100x lepiej na zywo. Zazdroszcze tej zieleni i systemu nawadniajacego tez :)
@SweterWPaski: Możesz to jakoś udowodnić ? Bo nie zgadzam się z Tobą :P według moich obserwacji jest tak jak napisałem. Suche końcówki pędów lub liści mogą wynikać z innych przyczyn, jak np, zbyt gorące podłoże.. w sensie składniki odżywcze i jest przenawożona.. lub zła zasadowość gleby przez co roślina nie może jeść, lub stres temperaturowy, czyli po prostu za gorąco
Świetna robota!
@SweterWPaski: Większość tych roślin oprócz paprotki i bluszczów nie ma tendencji do obsychania liści. Ani epipremnum ani filodendrony. Poza tym one już rosną tam chyba z rok i przy takim zagęszczeniu mają na tyle dobry mikroklimat, że nawet paprociom nic się nie dzieje. A tam oprócz zwykłego epiremnum
@dziadeq: monitor wisi nad blatem a jego wymiary to
180x55 (tylko 40 cm z 180 jest pod półka jako mini schowek xD)
@GG99
źródło: comment_15993064724sSqIJt85mWhFmoghwjaOV.jpg
Pobierzźródło: comment_1599311110BIoDEaUUU12GcjG3cWKSla.jpg
Pobierzźródło: comment_15993128630aubQmgG2AvGDH6rEwepnC.jpg
Pobierzmęczy mnie tylko jedna rzecz
jak podlewanie "leci" od gory to nie ma znacznych roznic pomiędzy roslinami w gornym rzedzie i dolnym? w sensie czy górne nie maja za mokro gdzie do dolnych dopiero co woda doleciala?
Raz na dwa tygodnie uruchamiam podlewanie. Doniczki są przesączone wodą. I roślinom to na dwa tygodnie wystarcza... Więc nie ma różnicy :) jeśli będziesz chciał to chętnie służę radą- odzywaj się na PW i wszystko wytłumaczę i objaśnię :)
wtedy miałbym zbiornik z wodą i mógłbym zautomatyzować podlewanie - czujniki wilgotności i włączanie pompki automatycznie
tylko boje się o klarowność wody a akwarium ;/
z automatyzacja dam sobie rade, bo też jestem automatykiem ;p przynajmniej z wyksztalcenia