Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o Volvo S60 T6? Rocznik 2013, automat, 4x4. Bardzo się psuje? Jakieś kosztowne naprawy? Jeśli padnie skrzynia znajdzie się ktoś, kto ją naprawi?
I pytanie: dobrze się prowadzi czy nic nie czuć i jest mocno podsterowny?

#samochody #volvo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@v-tec: a to nic mi nie wiadomo, skrzynia jak skrzynia. Myślałem, że to ten januszowy przesąd, że jak automat to się psuje...
  • Odpowiedz
@v-tec: Jeśli jest tam model AISIN AW55-50 to warto zwrócić uwagę czy poprzedni właściciel zmienial olej. Volvo niestety nie wymuszało zmiany podczas przeglądów i stąd awaria nawet przy 200 tys.
  • Odpowiedz
@v-tec Aisin ma złą renomę z dwóch powodów. Po pierwsze nie znosi momentu powyżej 500nm co było problemem w mocnych dieslach, szczególnie w ciężkim XC90. Po drugie - z jakiś powodów Volvo nie przewidywało wymian oleju w skrzyni. Jak był ogarnięty serwisant i ogarnięty pierwszy właściciel to wymieniali, ale jak trafisz skrzynie z 200k km nalotu bez wymiany oleju i wymienisz to że skrzynią dzieją się cyrki. Z drugiej strony skrzynią
  • Odpowiedz
@v-tec: wbrew pozorom to bardzo popularna skrzynia. Używana nie tylko w Volvo, bo to byłą Volvo należało do Forda i była chyba w Mondeo i Citrorenie C5. Niby awaryjna, ale np. na forum Alfy jest ponoć bardzo chwalona. Tak jak pisano wyżej: Volvo twierdziło że oleju wymieniać nie trzeba, Aisin rekomendował co ok. 60k km wymianę. I teraz jest problem. Jak olej był wymieniany statycznie, to dynamiczna wymiana oleju może
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: dzięki za info. Znam nieco tą skrzynię, jeździłem Insignią i XC60 z nią. Myślałem, że w T6 będzie siedzieć coś innego. Nie oczekuję szybkości dwusprzęgłówki, ta TF-80SC by mi styknęła. Na ogół spokojnie jeżdżę, ale czasem lubię depnąć.
  • Odpowiedz