Mirki to jest jakiś żart. Pół roku temu popsuła mi się karta graficzna zamówiona w sklepie morele. Oddałem ją na reklamację, karta została naprawiona przez serwis. Po podłączeniu "naprawionej" karty okazało się, że jest z nią ten sam problem, więc nie wiem na czym miała polegać ta naprawa, ale karta w zasadzie wróciła w takim samym stanie, z tym samym problemem. Długo nie myśląc oddałem kartę ponownie na reklamację, po 2 tygodniach serwis stwierdził że karta jest w pełni sprawna i odesłali mi ją z powrotem. Podłączyłem, pochodziła 2 dni i znowu to samo, nie działa. Oddałem ją po raz 3 na reklamację, naprawili wentylatory, karta pochodziła 3 dni i właśnie w tym momencie znowu się psuje. Mirki, co mam zrobić, cała akcja trwa już od marca, a mamy sierpień, ręce opadają.. #morele #reklamacja #afera #pomocy #prawo
Rób zwrot, niech kasę oddają. Nie warto z tą kartą, prędzej czy później i tak padnie albo odeślij ją do Foresta, robi filmiki na YT o naprawie kart, dosyć rzetelnie i z ciekawością się je ogląda.
Jakbyś kupował nowa kartę to bierz inny model dla spokoju, bo mogą mieć całą serię takich wadliwych 1060.
reklamację, karta została naprawiona przez serwis. Po podłączeniu "naprawionej" karty okazało się, że jest z nią ten
sam problem, więc nie wiem na czym miała polegać ta naprawa, ale karta w zasadzie wróciła w takim samym stanie, z tym
samym problemem. Długo nie myśląc oddałem kartę ponownie na reklamację, po 2 tygodniach serwis stwierdził że karta jest w pełni sprawna i odesłali mi ją z powrotem. Podłączyłem, pochodziła 2 dni i znowu to samo, nie działa. Oddałem ją po raz 3 na reklamację, naprawili wentylatory, karta pochodziła 3 dni i właśnie w tym momencie znowu się psuje. Mirki, co mam zrobić, cała akcja trwa już od marca, a mamy sierpień, ręce opadają..
#morele #reklamacja #afera #pomocy #prawo
źródło: comment_15989813330kY4RavQ6NvAGjEj5gEtXs.jpg
PobierzJakbyś kupował nowa kartę to bierz inny model dla spokoju, bo mogą mieć całą serię takich wadliwych 1060.