Aktywne Wpisy

Dziambelll +151
Elegancko dziś zamontowałem baterie podtynkową, szybka robota efekt więcej niż zadowalający,
#chwalesie #budujzwykopem
#chwalesie #budujzwykopem
źródło: image
Pobierz
petarda +387
Dużo osób pisze, że są szokowani skalą #polskieonuce i zastanawiają się jak z tym walczyć. Otóż jest już za późno ze wszystkim. Przypomnijcie sobie #powodz na mikro i tę scenę.
Właśnie na TVN redaktor gada z babą, która ma już wodę pod domem. Mówi jej, że to ostatnia szansa na ewakuację zanim przyjdzie fala. Baba na to, że ona nic nie wie o fali bo nie ogląda telewizji.Bojanowski
źródło: bfa4111e41929b8279461f6b59857780ff47102b459e919268e98959f6849b82
Pobierz

Uruchomiłem Battlefielda 4 i byłoby ekstra gdybym nie zostawał ciągle wyrzucany za brakujący ping. Ten nie wyświetla się w grze. Znalazłem fix na internecie lecz ten wiąże się z zmianą systemd. Mam pytania do bardziej zaznajomionych z linuxem:
- za co odpowiada systemd?
- czy grzebiąc przy nim zepsuję system?
- jak się za to zabrać? :)
tutaj znaleziony w internecie komentarz : ! systemd breaks.
OK jokes aside it is systemd, if you are using systemd 243 or newer the ping wont work in game, however reverting to version 242.84 will fix the ping issue (don't forget lib32-systemd as well). I'm currently using arch with version 242.84-2 with no issues, Ive also played on OpenRc systems without this issue.
whereis wine | grep winei wklej tu co wypluje
Komentarz usunięty przez moderatora
@jucio: Openrc :) Z tego co widzę są to raczej dystrybucje dla bardziej zaawansowanego użytkownika. Może kiedyś zainstaluję gdy te bazujące na ubuntu przestaną być dla mnie wyzwaniem.
@niekompatybilny: możesz spróbować manjaro albo manjaro architect ;) ale to dystrybucje chyba trochę mniej stabilne od minta albo ubuntu.