Wpis z mikrobloga

#specialized Tarmac SL6 Comp
vs
#trek Domane SL6 Disc
vs
#bianchi Infintio XE Disc

Wszystko na ultegrze. Wszystko na tarczach.
Tarmac mocno sportowo pozycja, krótki stosunek stack to reach, mniej customowych części takich np. jak sztyca i łatwiej o jakiś upgrade, dodatkowo cały sztywny co daje sporą kontrole i rower szybko reaguje na nasze ruchy.
Domane super wygodny, fajny schowek pod koszykiem na ramie, podobno super obsługa klienta jeśli chodzi o gwarancje jak i serwis, ale ciężki :(
Bianchi - kolor Celeste <3 znalazł się tylko dlatego, że jak wybór poprzednich dwów to głównie rozum, to tutaj czysto kieruję się głównie wizualnymi aspektami no i kurcze jeździć na Bianchi to jest coś ( ʖ̯)

Co sądzicie? Co byście brali? Może jakieś inne propozycje?

Fundusze to około 15k.

#szosa #rower
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tonamini: Z miejsca skreśliłbym Treka, a wybrałbym Bianchi za napis, za który warto dopłacić, bo jest legendarny.

Natomiast wciąż szedłbym w Gianta TCR Pro Team 2021, bo urywasz 15% od katalogowej i w cenie Bianchi masz karbonowe koła i pomiar mocy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tonamini: Canyona pod uwagę nie bierzesz? Był Infintio XE disc ultegra 54 rozmiar za 11k z groszem, salon warszawa. Do dziś sobie pluje w brodę że go nie zgarnąłem
  • Odpowiedz
@tonamini: Jakbym miał kupować sercem to bym brał Bianchi () Wygląda genialnie.

Na szczęście nie mam tego problemu jak ty, bo nie stać mnie na razie na wydatek 15k za rower. XD
  • Odpowiedz
no pytanie czy chcesz bardziej sportowy rower czy dziadkowóz (jak domane). i w jakim terenie chcesz głównie jeździć

@Im_from_alaska: Teren na jakim śmigam to póki co Płasko-Polska, ale powoli przygotowuje się na Górskie wspinaczki, ponieważ mieszkam w Krakowie, a stąd na górki niedaleko :D A gdzie się tak formy nie zbuduje jak nie podjazdach? :)

Z miejsca skreśliłbym Treka, a wybrałbym Bianchi za napis, za który warto dopłacić, bo jest
  • Odpowiedz
Bianchi jest piękne, zgadza się. Ale ostatnio wsród moich znajomych jest dziwne przekonanie że Bianchi jest be, nie wiem czy to z nimi coś nie tak, czy ze mną że tak cholernie podoba mi się kolor Celeste i cała ta legenda :D Popatrzyłem trochę na tego TCR'a i jeśli uda się troche urwać cene, to chyba mamy zwycięzce, bo pomiar mocy i jakość/cena wydaje mi sie najlepsza z tych wszystkich

@tonamini
  • Odpowiedz
@tonamini: ziomek jak chcesz w górki to kup emonde a nie domane. Ja kupiłem i mimo tego, że jestem wyśmiewany przez znajomych xD to jestem ogólnie zadowolony. fajny sztywny, dobrze przekazuje moc, wygodny, ma tarczki. Przejechałem nim niewiele bo może dopiero koło 1500km ale nic się z nim nie dzieje.
  • Odpowiedz