Wpis z mikrobloga

Gdy w waszej pracy zaczyna się rutyna, jest spokój i brak rozwoju, to też odczuwacie frustrację, że się marnujecie? Co wtedy robicie? Szukacie innej pracy?

#it #praca #pracbaza #pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wilczek03: No u mnie praca chwilowo stabilna (jeszcze przez jakieś 6-10 miesięcy). Potem kończy się projekt, a z nim pewnie i praca dla mnie.

Z jednej strony chętnie uciekłbym gdzieś indziej, z drugiej zaś mam awersję w związku z przykrym wydarzeniem z przeszłości. Raz chciałem zmienić pracę na lepszą, a tak mi się przynajmniej wydawało i zwolniłem się z niej po dosłownie 2 tygodniach roboczych.
  • Odpowiedz
Problem jest taki, że po znalezieniu nowej pracy, po jakimś czasie zaczyna się to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@jediwolf: Pytanie więc za sto punktów, co jaki okres można zmieniać pracę, aby nie być odebranym przez potencjalnego pracodawcę jako "skoczka", a z drugiej strony żeby się rozwijać...?
  • Odpowiedz
@linuxuser: Nie jestem w stanie na to odpowiedzieć. Sam aktualnie już 6 rok pracuję w it i czuję, że mnie ta praca już męczy. Zmieniałem zespół już 3 razy i za każdym razem po jakimś czasie pojawia się monotonia. Mam znajomego co zmienia firmę średnio raz na dwa-trzy lata i nie ma problemów z potencjalnym pracodawcą.
  • Odpowiedz
@linuxuser ja tak się czuje, a jestem kilka miesięcy, chce dobić do około roku (z tego co widzę dużo osób odchodzi po około 10 miesiacach), a nie chce rzucać pracy po kilku zwłaszcza, że to spoko firma do wklepania w cv (plus mają oddziały w różnych krajach więc jak coś będę miała możliwość pracy przy przeprowadzce). Żeby czuć się lepiej podnoszę po pracy kwalifikacje zawodowe i uczę się języka obcego :)
  • Odpowiedz