Wpis z mikrobloga

#lsd #dentysta #stomatologia

Takie pytanie co do LSD. A właściwie to 1PLSD. Jakiś czas temu próbowałem tej substancji pierwszy raz, ale jak tylko zaczęła działać to nie mogłem pozbyć się wrażenia, że znam tą substancję, że już byłem pod jej wpływem. Jak faza zaczęła schodzić to mnie olśniło - dokładnie to samo uczucie miałem po wyjściu od dentysty, miałem leczenie kanałowe i znieczulenie ni c--j nie chciało działać. Ogólnie dostałem 9 (!) zastrzyków z czego 2 ostatnie to była już jakaś inna substancja (dentysta przyniósł coś innego, nie to co każdy zazwyczaj dostaje)

I tak się zastanawiam jaki ma to związek?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuddelmuddel: Tą inną substancją mogła być ketamina, która w mniejszych dawkach jest lekiem przeciwbólowym, a w nieco większych psychodelikiem. Chociaż nie sądzę.

Raczej po prostu po jakimś tam czasie, możesz nie pamiętać dokładnie uczucia od dentysty, ale ponieważ ci się skojarzyło teraz z lsd, to wydaje ci się, że były bardziej podobne, niż w rzeczywistości. Taka autosugestia :)
  • Odpowiedz
@kuddelmuddel: Pamiętam z książek S.Grofa, który na podstawie swoich badań z LSD doszedł do wniosku że ingerencje w ciało człowieka z zastosowaniem znieczulenia (operacje, wyrywanie zębów) mogą zostawiać w świadomości "traumy". Nawet gdy wydaje Ci się że nic nie czułeś i wszystko jest spoko to jednak zapisuje się to gdzieś w ciele i potem może pojawiać na tripach terapeutycznych.
  • Odpowiedz