Wpis z mikrobloga

@PatrixOK: Kujawsko-Pomorskie chyba nigdy się nie doczeka sensownej trasy łączącej region z zachodnią granicą. Na trasie autostrad W-Z porozwijały się zakłady produkcyjne i kompleksy magazynowe, które dały pracę tysiącom ludzi. Jest to konieczne żeby ktokolwiek chciał tu inwestować.
A KujPom i spora część ZachPom to nadal Polska C jeśli chodzi o rynek pracy i kolejny rząd nie robi nic by to poprawić tylko wręcz przeciwnie, PiS usunął S10 z listy
  • Odpowiedz
A KujPom i spora część ZachPom to nadal Polska C jeśli chodzi o rynek pracy i kolejny rząd nie robi nic by to poprawić tylko wręcz przeciwnie, PiS usunął S10 z listy priorytetów drogowych, a potem z listy rezerwowej...

@WaveCreator: Większość terenu między Bydgoszczą, Poznaniem(no na północ od Obornik) a Szczecinem to jest lipa. Mieszkałem wiele lat w północnej Wielkopolsce i tu nic nie ma oprócz lasów, jezior itp(a więc
  • Odpowiedz
@Asd15: @WaveCreator: Ciekawe spostrzeżenia. Sam jestem z Krakowa, ale jadąc czasami nad morze (do pomorskiego lub zachodniopomorskiego) przez kujawy miałem wrażenie że te tereny to Polska C. Ludzie śmieją się z podkarpacia, ale jadąc lokalnymi drogami na zachodnim pomorzu czy przez kujawy to naprawdę czułem się jak 15 lat do tyłu. Mentalność ludzi na pewno inna niż na podkarpaciu, ale ekonomicznie i infrastrukturalnie wydaje się tragicznie, z resztą
  • Odpowiedz