Wpis z mikrobloga

ja od początku twardo mówiłem że nie ma na to szans i wychodzi na moje

@adams8452: Bo w dwa tygodnie nie udało się obalić reżimu, który rządził tam kilkadziesiąt lat, opanował całe państwo i ma do dyspozycji siłowików oraz wsparcie z Moskwy? Cudów się spodziewałeś?

Beka z ciebie. Najważniejsze już się stało, Białorusini wiedzą że nie chcą Łukaszenki i że są w większości. Teraz jego obalenie jest tylko kwestią czasu. Może
@adams8452: Wcześniej tylko niektórzy próbowali. Teraz Łukaszenka ma przeciwko sobie większość obywateli.
Wcześniej było nie do pomyślenia, żeby robotnicy państwowych zakładów albo urzędnicy państwowych instytucji strajkowali lub otwarcie wystąpili przeciw Baćce. Teraz to normalka, a Baćka zastanawia się, czy mu się siłowiki nie zbuntują i czy aby matiuszka Rassija na pewno przyjdzie mu z pomocą.

Nie wiem, czy jesteś ślepy, głupi czy tylko trollujesz, ale cały świat widzi że sytuacja się
sytuacja się zmieniła

@xniorvox: sytuacja się nie zmieniła, ci robotnicy wyszli na ulicę pod wpływem impulsu nie z powodu własnych przemyśleń na temat władzy, wiedzą że łukaszenka jest gwarantem utrzymania ich nierentownych zakładów pracy i tyle, zresztą te protesty są śmieszne bo ludzie nie protestują przeciwko systemowi, przeciwko rosji tylko przeciwko jednemu człowiekowi sądząc że jak zniknie łukaszenka to nagle znikną wszystkie problemy, wręcz przeciwnie zapewne będzie gorzej
@adams8452: Co nie zmienia faktu, że Łukaszenka robi z Białorusi narodowy kołchoz i pacyfikuje wszelkie przejawy myśli wolnościowej i to się nie podoba społeczeństwu. Nie samą gospodarką i pracą człowiek żyje.
Co jest w tym śmiesznego?

@obserwator_ryb: to jest śmieszne że ktoś uwierzył że to może się udać, jak w pierwszy dzień chcieli protestować siłą to ich spałowali i było po protestach, jak w kolejnych dniach wychodzili z kwiatkiem na krawężnik to to nic nie dało, tam po prostu się nie da obalić reżimu jeśli on sam nie zrezygnuje i tyle, od początku to pisałem na vikop.ru ale nikt nie chciał słuchać
@adams8452: ale skąd masz wiedzę o tym jak się da a jak się nie da obalić reżimu? Jesteś na Białorusi? Wszyscy wiemy tyle ile wiemy z mediów. Ludzie się cieszyli, ze w końcu naród Białorusi postanowił wstać i pokazać wąsatemu ze nikt go nie popiera. Nadal nie rozumiem co wt niby jest bekowego.
pokazać wąsatemu ze nikt go nie popiera. Nadal nie rozumiem co wt niby jest bekowego

@obserwator_ryb: otóż to że ci ludzie teraz będą mieli gorzej niż przed rewolucją, super ze pokazali mu że go nie lubią ale strzelili sobie w stopę i tyle, sami pewnie będą tego żałować a jak ktoś czegoś żałuje to jest to najśmieszniejsza rzecz w życiu