Wpis z mikrobloga

@BaronGaultier: wygląda jak zwykły likier ziołowy... Przepisu raczej nikt nie ma - musisz się zaopatrzyć w świeże zioła i testować w małych ilościach. Nie wiem, słodkie toto? ja bym używał miksów ziół i bimbru 60-70% i dosładzał same liście po odlaniu alkoholu. Można też testować (zapomniałem nazwy) metodę zalewania ziół ciepłym/gorącym alkoholem
.
  • Odpowiedz
@BaronGaultier: intrakt - to jest słowo, którego mi brakowało!
Prawdopodobnie nie da się powtórzyć podobnego efektu, ale skład uproszczony wydaje się dość ziołowy. Tak czy inaczej ja osobiście mam w planach potestować rożne mieszanki ziołowo-herbaciane w tym roku. Tobie polecam to samo - możemy się wymienić spostrzeżeniami. Niestety praktycznie nikt tego nie praktykuje i ciężko się przebijać przez ścianę. Chciałem robić absynt, ale to za wiążę się z podwójną destylacją
  • Odpowiedz