Wpis z mikrobloga

@worth: Do Bosaka nie trafiają racjonalne argumenty bo jest zakutą konserwą, jak religia mu czegoś zakazuje to nie będzie tego robił, a jak badania są przeciw jego poglądom to udajemy że ich nie ma albo mówimy że to lewackie herezje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: @GodBlessYou: Facet + kobieta w formalnym zwiazku dostaja przywileje bo moga robic dzieci i rzady chca zeby te dzieci robili. To jest naprawde takie proste. Zwiazki LGBT bardzo rzadko decyduja sie na posiadanie dzieci nawet z adopcji to jakis promil. Nie ma wiec powodow zeby dawac jakiekolwiek przywileje bo spoleczenstwu sie to zwyczajnie nie oplaci i jest to bardzo kiepska inwestycja. Jezeli mialby byc zwiazki partnerskie to
  • Odpowiedz
i możliwość wprowadzenia pozytywnych zmian spoleczno-gospodarczych.

@ziumbalapl: Tu się nie zgodzę, bo jedyna pozytywna zmiana to wywalenie państwowych ślubów. To, co proponuje lewica to tylko zmniejszanie puli podobno dyskryminowanych ludzi (poligamisci dalej nie mogą się hajtac)
  • Odpowiedz
@MehowM:

Facet + kobieta w formalnym zwiazku dostaja przywileje bo moga robic dzieci i rzady chca zeby te dzieci robili. To jest naprawde takie proste.

To idąc tym samym tokiem rozumowania - należy zakazać zawierania małżeństw starszym, a także bezpłodnym osobom. Co więcej, Bosak i jego żona także nie powinni mieć żadnych przywilejów, ponieważ nie posiadają
  • Odpowiedz
Zwiazki LGBT bardzo rzadko decyduja sie na posiadanie dzieci nawet z adopcji to jakis promil

@MehowM: bzdura totalna, pary LGBT również odczuwają chęć posiadania potomstwa i uwaga, żeby ci mózgu nie w------o - robią sobie dzieci dostępnymi metodami jak on vitro czy surogacja ( _)
  • Odpowiedz
@blah667: cimci rimci, kupa siku pierd tak moge twój komentarz skwitować
@worth: W jaki sposób ludzie lgbt nie szanują kultury? Nie mów mi o wieszaniu flag z tęczą, która jest znakiem przymierza w Biblii. Tęcza obraża co najwyżej matołków, którzy wierzą w slogany na ciężarówkach fundacji pro-life
@MehowM:

Zwiazki LGBT bardzo rzadko decyduja sie na posiadanie dzieci nawet z adopcji to jakis promil. Nie ma wiec powodow
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: dziękuję, że uważasz mnie za prawoskrętnego, bo gdzie indziej mają mnie np. za geja xD
Jak łatwo ulec stereotypom i tworom swojej wyobraźni xD
  • Odpowiedz
@MehowM: To nie ma żadnego sensu.

Napisałeś że pary otrzymują przywileje małżeńskie, bo mogą robić dzieci, ale z drugiej strony zezwala na małżeństwa osób bezpłodnych i tych co nie mogą się już rozmnażać, aby nie podkopać rangi małżeństwa?

Czym jest w ogóle ta ranga małżeństwa i w jaki sposób można ją podkopać? Weź mi to wyjaśnij bo ja głupi lewak i nie rozumiem.
  • Odpowiedz