Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Wiem, że Mircy spod #programowanie zawsze pomogą, najpierw wyśmieją, ale pomogą xD więc mam pytanko: Czy robił ktoś apkę z użyciem REST API od PayU w Javie ze Spring Bootem? Nie umiem sobie poradzić z odbiorem statusu płatności. Wiem, że powiadomienia są wysyłane asynchronicznie, ale na tym moja wiedza się kończy, nie umiem stworzyć odpowiedniego kontrolera.
Nie bijcie, dopiero się uczę, a nie mam kogo innego zapytać.
#java #spring
  • 13
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@croppz: wysyłam request, na razie zwykły, płatność przechodzi dalej, ale nie mam możliwości odbioru powiadomień, a nie wiem jak to zrobić żeby było porządnie
tylko nie wiem w jakiej formie mam odbierać to powiadomienie

@daniel95: w pierwszym komentarzu wkleiłem ci linka do przykładowych requestów z powiadomieniami

jak zaimplementować metodę itd.

w zaznaczonym przez ciebie fragmencie jest link do instrukcji jak zweryfikować podpis, reszta już zależy od tego co masz w tym swoim projekcie. Na pewno będziesz musiał zmienić status, może do tego jeszcze jakieś generowanie faktury albo mail do klienta z potwierdzeniem zakupu.
@croppz: tylko nie wiem w jakiej formie mam odbierać to powiadomienie, jak zaimplementować metodę itd.

@daniel95: Pierwsza linijka

Powiadomienia wysyłane są w formacie JSON za pomocą metody POST.

Tworzysz nowy kontroler np. PayUNotifiactionController i i implementujesz metodę POST przyjmującą JSON w body jako wejście.