Wpis z mikrobloga

@PreczzGlowna byłem przekonany, ponieważ taki oberek jest typowy. Zauważam że na tym portalu, i nie tylko, bardziej nawet ogólnie, jest taka moda żeby komuś dopierolić. Tak jakby to miało cokolwiek zmienić. Zastanawiam się skąd bierze się ta fala krytyki wszystkich i wszystkiego. Mnie szkoda czasu na przekonywanie kogokolwiek że mam rację, nie czuję mięty do tego, chyba że dyskusja jest wartościowa, tj. Może być konstruktywna. Jak konstruktywne jest wytykanie innych palcami,
  • Odpowiedz
Doceniam, że myślenie o mnie zajmuje aż tyle Waszego czasu.

Ale następnym razem zanim zaczniecie mi coś zarzucać, sprawdźcie czy przypadkiem nie mówiłem czegoś dokładnie odwrotnego. Bo akurat zarówno w przypadku obrazy uczuć religijnych (również w przypadku tęczy na pomniku) jak i rapującego Korwina powiedziałem dokładnie to samo: Nie podoba mi się to, ale lecenie z tym do prokuratury jest niepoważne i nie powinno mieć miejsca. A prawo nie powinno chronić niczyich uczuć.

O
  • Odpowiedz
@lewackie_japko: typ ujeżdża płotek, aż do obrzydzenia - ale nie pasuje wam, bo trafia do centrum, w którym jest najwięcej ludzi... i tu was uwiera, bo nigdy takiej bazy followersów nie zbudujecie (no chyba, że z pomocą Susan W. i kupionych kont, wzorem zachodnich odpowiedników)
  • Odpowiedz
@lewackie_japko: Bo owszem, moim zdaniem to jest profanacja i barbarzyńskie zachowanie. Tak samo jak moim zdaniem rap Korwina był patologią i urągał powadze posła RP. Ale w obu tych przypadkach prawo nie powinno stawać w obronie niczyich uczuć.

A samo pisanie swoich negatywnych opinii o czyimś zachowaniu jest przejawem poprawności politycznej? No, skoro tak mówisz :P

I spokojnie, nie będę tu wchodził w debatę, po prostu następnym razem nie
  • Odpowiedz
@wojna_idei:
Przyczepiłeś się do tej penalizacji, ale kompletnie nie o tym był ten post. Był o poprawności politycznej. Przeczytaj go może kilka razy, to w końcu zrozumiesz, że nie napisałem tam nic o penalizacji.

A samo pisanie swoich negatywnych opinii o czyimś zachowaniu jest przejawem poprawności politycznej? No, skoro tak mówisz :P

Zaraz, zaraz. Ty nie piszesz swoich negatywnych opinii. Ty robisz całą krucjatę. Robisz filmy, tłumaczenia. Mówisz, czym jest poprawność
  • Odpowiedz
Dlatego kim właściwie stał się @wojna_idei? To religijny social justice warrior i hipokryta. Wojownik katolik, który prowadzi wojenkę w internecie w obronie swoich przekonań i przekonań swojej grupy. Mam wątpliwości co do jego zdolności poznawczych, skoro nie potrafi dostrzec, że termin, którym się posługuje, jest typowym mieczem obosiecznym. Albo o tym wie, tylko myśli, że nikt się nie skapnie.

@lewackie_japko: 100% prawda. Ja mam juz gotowa nastepna czesc
  • Odpowiedz
@penszuji: @wojna_idei przypominam o odpowiedzi pytania na ktore mi nie odpowiedziales.

Jesli dalej bedziesz ignorowac pytania, ktore w niezbity sposob pokazuja Twoj dysonans poznawczy i hipokryzje, to zrobie liste pytan publicznie i bedziemy Cie z reszta wykopu codziennie PROSIC o odpowiedz.

I przypominam - jesli tylko uznajesz, ze istnieje jakas obiektywna rzeczywistosc (nie jestes solipsysta), to musisz juz dostrzegac to, ze nie jest mozliwe by dwie osoby urodzone w religiach o
  • Odpowiedz
@wojna_idei to człowiek, który ma swoje poglądy, wyraża je w sposób kulturalny, prezentuje swoją opinię i kreśli swój światopogląd w oparciu o swój osąd. Stara się nikogo nie krzywdzić.

@Kraciacho: On sprawia takie wrazenie. Jego taktyka polega na ukrywaniu problemow, pomijaniu krytyki, itp. Zobaczysz, ze mi tez pewnie odpowie wymijajaco.

Jak go skrytykowalem, to tez wycial z calej krytyki (sciana tekstu) tylko najmocniejsze porownanie i reszte zignorowal xD
  • Odpowiedz
Jesli dalej bedziesz ignorowac pytania, ktore w niezbity sposob pokazuja Twoj dysonans poznawczy i hipokryzje, to zrobie liste pytan publicznie i bedziemy Cie z reszta wykopu codziennie PROSIC o odpowiedz.

@penszuji: Jeśli tylko dzięki temu lepiej się poczujecie, to proszę bardzo :) Ale, tak jak już Ci pisałem, wśród setek ludzi które koniecznie chciałyby ze mną pogadać, osoby świadomie zakłamujące moje wypowiedzi i wyzywające mnie od talibów i terrorystów mają
  • Odpowiedz
@lewackie_japko: ja bym tam miał wyebane co on tam se gada, po prostu denerwuje mnie jawne oszukiwanie konsumenta i sugerowanie mu, że oczywiście ogląda neutralny kanał, który pokazuje prawą i lewą stronę

Tymczasem większość filmów i wystąpień wygląda tak:
Źródła prawicowe = prawda objawiona, tak jest napisane w książce doktora Konservy Prawicjusza, więc ma rację
Źródła lewicowe = no tak kiedyś jakiś marksista napisał, więc to nieprawda, bo 3 lata
  • Odpowiedz