Wpis z mikrobloga

#rower #mtb #pkp

Jak wygląda przewożenie roweru pociągiem? Chciałem pojechać z rowerem z Katowic do Bielska-Białej by pojeździć po górach ale ani w automacie do kupowania biletów ani w apce Kolei Śląskich nie ma nic o rowerach. Podobno trzeba dopłacić za rower ale nie ma takiej opcji. Nie ma też informacji czy dany pociąg ma wagon dla rowerów. Pociągiem jeżdżę średnio dwa razy w roku i ostatnio zawsze były wagony dla rowerów ale skąd mam wiedzieć czy od od paru lat są zawsze czy tak mi się akurat trafiło?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rouksa: w przypadku elfów i newagów jest dużo mniej miejsca i istnieje całkiem duże prawdopodobieństwo, że będzie trzymał rower przez całą trasę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AlteredState: czyli jak wejdę z rowerem i nie będzie miejsc (z tego co pamiętam to w elfie jest tylko kilka. o ile ktoś nie siedzi), to mnie wyrzucą? o_O
Jakoś nie chce mi się wierzyć, bo aktualnie pociąg do Zwardonia jest prawie zawsze wypchany ludźmi po brzegi, od kiedy zaczęli remont w stronę Wisły i połączyli te dwie linie
  • Odpowiedz
@Erus: tak, w teorii tak powinno wyglądać. Ale widziałem przypadki że pani konduktor przymykała na to oko po długich prośbach i błaganiach. Teraz najlepiej kupić bilet z kilkudniowym wyprzedzeniem, bo na ogół obłożenie pociągów jest 100%

Mówię tu pospiesznych i tlk, nie wiem jak to w szczegółach wygląda w połączeniach regionalnych.
  • Odpowiedz