Wpis z mikrobloga

Taki dziś był widok z najwyższego szczytu Tatr Zachodnich, Bystrej (2248). 13-godzinna wyprawa z różowym, okupiona poparzeniami słonecznymi i bólem wszystkiego. Jak kogoś interesuje to mam więcej fot, a przy okazji mogę podzielić się radami/informacjami co do turystyki szlakowej w polskiej części Tatr (za Słowację zabieram się od przyszłego roku, ale u nas znam na wylot prawie wszystko). Żebyście wyjazdu w Tatry nie ograniczyli do narzekania na tłumy nad Morskim Okiem i rzekomą tandetę Zakopanego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#tatry #tatromaniak
BFyre - Taki dziś był widok z najwyższego szczytu Tatr Zachodnich, Bystrej (2248). 13...

źródło: comment_1596743284NkL3zbvhUenCdnlCD1KE2e.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paramite: również filtr 50, ale kark i ręce spalone tak czy inaczej... My weszliśmy bez ubezpieczenia, bo Bystra to jakieś 1-2h po słowackiej stronie gdzie nie ma żadnych niebezpieczeństw, ekspozycji itp. W razie wu czołgać się na polską stronę i dzwonić po TOPR ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
1. Są, a jakże. Żeby jakiegoś przywołać wystarczy w niedzielę zanurkować w Czarnym Stawie Gąsienicowym, jednocześnie śpiewając rosyjskie pieśni ludowe.
2. Taki jestem hipster, że od kilku lat nic na Krupówkach nie kupiłem poza jedzeniem (za które paragony dostaję).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BFyre: dlatego ja w sierpniu i lipcu staram sie omijać gory - boje się tego Słońca. Czerwiec lub wrzesień, na szlak wchodze o 5 rano. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@BFyre: Z Bytrej są wspaniałe widoki :) Tło z mojego profilu też jest z Bystrej :)
Jaki by nie był upał zawsze chodzę w długich spodniach i koszulce z długim rękawem. Obecnie produkowane materiały są tak przewiewne że nie odczuwa się różnicy a chronią. Obowiązkowo okularki i jakaś czapeczka.
  • Odpowiedz
@pandagata @Sherrax: też zawsze długie spodnie, natomiast z koszulką wczoraj popełniłem błąd. A potem jeszcze drugi, bo zazwyczaj chodzę w chustce na głowie, a tym razem spędziła całą wędrówkę w kieszeni, nie wiem co mi odwaliło. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dziś za to płacę gorączką 38,5.
  • Odpowiedz