Wpis z mikrobloga

#bafang jest spoko, szkoda tylko że działa pulsacyjnie.
Przykładowo jadę za kimś kto jedzie 17kmph, mam odpowiednio niski bieg, ale i tak wypycha mnie do 20kmph, później czeka aż spadnie do jakiś 15 i znów uderza w plecy.
W moim poprzednim #ebike działał trochę inaczej, wydaje mi się że podawał moc cały czas, w zależności od tego jak mocno a nie szybko się pedałowało.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@I-____-I: mozesz ustawiac ampery kablem przez usb ale to nic nie da, zmniejszysz do 20A to zacznie byc slamazarny, najgorszy ten opor w korbach, nie chce sie pedalowac, to nic nie daje, z silnikiem to moze troche ale bez silnika to wiecej potu niz samej mocy.
  • Odpowiedz
@acctim: wiem o czym piszesz bo zmieniłem ze standardowych 24A na 18 chyba i zbiera się wolniej.
Zmieniłem jeszcze jedną opcję odpowiadającą za czas reakcji silnika podczas rozpoczęcia pedałowania.
Jutro będę się bawił bo przychodzi mi tylna kaseta i będę ustawiał linię łańcucha żeby ruszać jak człowiek ze świateł itp. Mam tarczę 48T na przodzie.
  • Odpowiedz
@I-____-I: ja mam go juz do zlozenia w czesciach po paru latach ze 3k zrobilem. no to to ja tez zmienialem. w sumie to chyba tez mialem 48 a zmienialem na 46 i lepiej sie na niej zbieral i szybszy byl niz na 48 (te 48 to moze by i bylo dobre do jakiegos trekingowego)xD
z 18a moze i mialo by sens gdybym zmienil zembatke na mniej niz 40.

tam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@I-____-I: cóż, chiński wynalazek. Dla porównania bosch działa jak marzenie, kompletna współpraca z rowerzystą, reakcja na nacisk, precyzja. No ale wiadomo, inne koszty...
  • Odpowiedz
#bafang jest spoko, szkoda tylko że działa pulsacyjnie.

Przykładowo jadę za kimś kto jedzie 17kmph, mam odpowiednio niski bieg, ale i tak wypycha mnie do 20kmph, później czeka aż spadnie do jakiś 15 i znów uderza w plecy.
W moim poprzednim #ebike działał trochę inaczej, wydaje mi się że podawał moc cały czas, w zależności od tego jak mocno a nie szybko się pedałowało.

@I-____-I: mozesz
  • Odpowiedz