Aktywne Wpisy

padzi +208
Dobry wieczór wszystkim. Dzisiaj zostałem opiekunem małego kotka. Około godziny 16 przybłąkał się kotek, a raczej kotka, zdjęcie poniżej. I teraz leży obok mnie na kanapie i mruczy. To co zrobiłem to zapewniłem jej jedzenie, zrobiłem w łazience prowizoryczną kuwetę. Koleżanka dodała posta na lokalną grupę fejsbukową, czy ktoś nie szuka kotka.
#koty #norwegia
#koty #norwegia
źródło: 20240927_191203
Pobierz
ibleedforyou +60
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Niby to tylko nexus 7biegowy, ale oddałem do rzekomo dobrego 2-koła w DG żeby podregulować a oni nie dość że najpierw trochę w pręta polecieli z określeniem terminu, to okazuje się że czuć takie jakby wibracje na kilku biegach - twierdzą że ten typ tak ma, podczas gdy żona twierdzi że po kupnie ani przed oddaniem na regulację tak nie było.
Na dodatek typ pozmieniał mi wysokość siodła i kierownicy tak jakby sobie pojeździć więcej chciał.
Rower to holenderska Cortina z przebiegiem nawet nie 200km (nie podjechałem na serwis zerowy przed opuszczeniem NL i się na mnie to mści)
no i zakładam, że skoro to takie proste, a po serwisie jest nieco lepiej ale dalej nie idealnie, to jednak może być coś gorszego na rzeczy, stąd tym bardziej nie chcę ruszać
Komentarz usunięty przez moderatora
@Curus_Bachleda: ale mowa o biegach w piaście XD
@sherkhaan: jedyne co się robi z taką piastą to wymiana oleju (ale do tego się nie rozbiera całej piasty, tylko wyciąga ją z obudowy) i regulacja linki. Regulację linki robi się jak w zwykłej przerzutce, a w Nexusach nawet łatwiej bo masz indykator. Musisz ustawić na neutralny bieg
źródło: comment_1595743514Zs2LbIi2sCL6x7YWgSfosj.jpg
Pobierz