Hej Mirko, Chciałabym się wgłębić w temat historii, przede wszystkim Europy. Jaką książkę polecacie dla osóbki jednak zielonej w tej dziedzinie? Od czego zacząć? #ksiazki #pytaniedoeksperta #histora
@ShiroiYuki: Ja przechodziłem w kolejności -> Więźniowie geografii jako wstęp dla laika -> Dyplomacja Kissingera jako rozwinięcie historii w Europie i na Świecie -> Rzeczpospolita. Między lądem a morzem. Poczytaj o Dyplomacji. Jakbyś się zdecydował to mam na sprzedaż
@ShiroiYuki: Ja Ci proponuje przeczytać Tim Marshall Więźniowie Geografii . Będziesz miała takie lekkie wprowadzenie do bardziej historycznych zagadnień :)
Chciałabym się wgłębić w temat historii, przede wszystkim Europy. Jaką książkę polecacie dla osóbki jednak zielonej w tej dziedzinie? Od czego zacząć?
@ShiroiYuki: kup sobie najpierw eu4 i ck3 i pograj w kilku okresach historycznych. Wtedy szybko sam zaobserwujesz relacje między państwami jaki panowały.
Chciałabym się wgłębić w temat historii, przede wszystkim Europy. Jaką książkę polecacie dla osóbki jednak zielonej w tej dziedzinie? Od czego zacząć?
#ksiazki #pytaniedoeksperta #histora
@ShiroiYuki: kup sobie najpierw eu4 i ck3 i pograj w kilku okresach historycznych. Wtedy szybko sam zaobserwujesz relacje między państwami jaki panowały.