#anonimowemirkowyznania Pytanko do Mirków biorący sertralinę, brałam 50mg przez miesiąc, potem doktor kazał mi zwiększyć dawkę do 1,5 tabletki - 75mg (2 tygodnie temu), chociaż tak naprawdę czułam poprawę nastroju przyjmując 1 tabletkę dziennie. No i początkowo po zwiększeniu dawki było ok, nie czułam żadnej różnicy w samopoczuciu, ale w ostatnim tygodniu zdarzyło mi się 2 x zapomnieć je wziąć (ostatnim razem w niedzielę). Od poniedziałku zaczęłam brać z powrotem po 1,5 tabletki i czuję się jak w 1 tygodniu brania leków, tzn jestem koszmarnie śpiąca, boli mnie głowa itp. Czy nie lepiej byłoby wrócić do 1 tabletki, czy lepiej już nie kombinować? #ssri #depresja #antydepresanty #psychiatria
@AnonimoweMirkoWyznania: ja bym poczekał parę tygodni aż organizm się przyzwyczai do nowej dawki i wtedy zdecydował czy wrócić czy nie. Jak nadal dodatkowe skutki uboczne nie znikną to masz problem, najpewniej znikną po paru tygodniach.
Brałam 200mg sertraliny, co nieco wiem o efektach. Radzę nie kombinować, zwiększyłaś dawkę więc przez chwilę będziesz miała lekkie efekty uboczne, ale krócej niż na początku leczenia. Najlepiej takie pytania zadawać, jeśli jest możliwość, lekarzowi.
Pytanko do Mirków biorący sertralinę, brałam 50mg przez miesiąc, potem doktor kazał mi zwiększyć dawkę do 1,5 tabletki - 75mg (2 tygodnie temu), chociaż tak naprawdę czułam poprawę nastroju przyjmując 1 tabletkę dziennie. No i początkowo po zwiększeniu dawki było ok, nie czułam żadnej różnicy w samopoczuciu, ale w ostatnim tygodniu zdarzyło mi się 2 x zapomnieć je wziąć (ostatnim razem w niedzielę). Od poniedziałku zaczęłam brać z powrotem po 1,5 tabletki i czuję się jak w 1 tygodniu brania leków, tzn jestem koszmarnie śpiąca, boli mnie głowa itp. Czy nie lepiej byłoby wrócić do 1 tabletki, czy lepiej już nie kombinować?
#ssri #depresja #antydepresanty #psychiatria
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f16c29683e35d1fc753bef5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
[==================......................] 45% (105zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!