Wpis z mikrobloga

@michal310: Kaufland posiada w swojej stałej ofercie Mutti wiec spoko, ale ten okaz jest na wagę złota, rośnie tylko pod Wezuwiuszem na popiołach z wulkanu, jest słodki i bardzo czerwony. Zdam relacje jak już zrobię i zjem
@pawel_a23: nie wiem, jeszcze nie robiłem z SanMarzano. W pizzeriach mi smakuje sos, mojemu czegoś brakuje, mam nadzieje, że właśnie tego. Poza tym cena dwa razy większa to tak czy tak powiem ze „mmmmhmmm, czuć piniondz”. A tak serio to próbuje, sprawdzam, szukam ideału, aż dojdę do perfekcji
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@stanley88: ja biorę stad:
https://allegro.pl/oferta/wloskie-pomidory-san-marzano-strianese-2-5kg-9272718044?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Przy okazji też mąkę :) co do przerobienia tego, robię z połowy sos, robię często pizze więc zużywam, a najczęściej z drugiej połówki robię zupę lub jakiś sos do makaronu. Śmiało też możesz podzielić na porcje i zamrozić, nie stracą smaku.
Zauważyłem też i z opini ludzi słyszę ze do dużych puszek lecą lepsze pomidory niż do małych...