Aktywne Wpisy

maro-grzechotnik +36
źródło: 20260302_165605
Pobierz
MGTOWPL +82
W związku z ostatnimi wydarzeniami w Iranie MGTOW stawia prosty postulat:
Jeśli już mówimy o przyjmowaniu uchodźców, róbmy to racjonalnie i pod realny interes demograficzny państwa.
Selektywna migracja bezdzietnych kobiet w wieku rozrodczym miałaby większy wpływ na przyszłą demografię Polski niż kolejne, nieskuteczne programy socjalne w stylu 800+ i systemowe transfery, które nie zwiększają dzietności.
To nie kwestia emocji ani ideologii.
To kwestia skuteczności.
#iran #imigranci #demografia
Jeśli już mówimy o przyjmowaniu uchodźców, róbmy to racjonalnie i pod realny interes demograficzny państwa.
Selektywna migracja bezdzietnych kobiet w wieku rozrodczym miałaby większy wpływ na przyszłą demografię Polski niż kolejne, nieskuteczne programy socjalne w stylu 800+ i systemowe transfery, które nie zwiększają dzietności.
To nie kwestia emocji ani ideologii.
To kwestia skuteczności.
#iran #imigranci #demografia
źródło: 75926218-40c5-4c22-82a7-64d5f428aaa0
Pobierz

Powiedziałam, że nie. I zaczęło się piekło. Bo co ludzie powiedzo, jak to tak, nie tak mnie wychowali, będzie miało problemy w szkole, będzie stygmatyzowane, to jest nasza tradycja, oni mnie ochrzcili i wychowali w wierze katolickiej.
I teraz śmiertelnie się obraziła razem z ojcem.
Tak z ciekawości, jeśli ktoś miał taki sam problem, ale już miał dziecko co najmniej w bardzo bliskich planach, jak sobie z tym poradziliście? :D
#wiara #katolicyzm #chrzest #dzieci
XDDDDDDD
Jak dla mnie dobrze robisz
@jakis_login: patrząc po ich reakcji jak nawet dziecka nie mam w dalszych planach, to co to będzie jak już przyjdzie co do czego i im powiem, że nie ( ͡
Ostatnia linia obrony jaką mogli wyciągnąć to taka, że jeśli macie ślub kościelny to przyrzekaliście, że wychowacie dzieci w wierze katolickiej, a chrzest to jakby chociaż minimum.
Ale jeśli nie jesteś wierzącą to
@Myslim: prezenty też mogę mu dać, co za problem. dla mnie komunia z tego co pamiętam to było (z perspektywy myślenia dziecka) odwalenie jakiejś maniany i potem prezenty. Też mu mogę kupić i zabrać do restauracji. Zresztą, to czynnik materialny a nie duchowy, a raczej komunia powinna być duchowa.