Wpis z mikrobloga

Tak mnie zastanawia, jak ogarną powyborczego kaca w sztabie PiS to zaczną wymyślać na czym trzeba zbić kapitał pilotyczny i jak zyskać kolejnych wyborców głównie niezdecydowanych.
Przed PiS em i Dudą kolejna fala epidemii, kryzys finansowy, gospodarczy i bankowy. Wiemy już że planu i kasy nie mają, więc tylko szczęście im może pomóc.
Także uważam, że znów trzeba Polaczkom wskazać nowego wroga. Pomyślmy hmm Żydzi? niee Niemcy? już przewalkowany temat, o wiem UE. Tak UE więc zrobią referendum na wiosnę/lato przyszłego roku o wyjście i rozpoczęcie Polexitu. Kasy już i tak nie otrzyamamy, chyba, że kaczafi nagle zacznie szanować prawo. Także no jak się skompromitować na arenie europejskiej? już wiemy.
#4konserwy #neuropa #polityka #polska #bekazpisu
  • 21
  • Odpowiedz
@GrochenMochen Co najlepsze, to Vateusz w PE bardzo stara się zadziałać zielony ład i negocjuje europejskie podatki, ale jak się okazuje jest pierwszym do ścięcia w pissie. Do tego mój ulubieniec Janusz Kowalski już ogłosił planie green deal, także w należy mieć na uwadze ten scenariusz. Weź teraz uświadom ten ciemny naród, że UE jest im na rękę, a dodatkowo Konfederacja, będzie szczuła na Unię xD
  • Odpowiedz
@OsraneMajtyXD: LGBT już temat od 2 lat wałkowany, więc tych co mogli to nawrócili, wiedzą, że mają 3 lata by na swoją strone nawrócić 2 miliony młodych którzy zyskają prawa wyborcze plus tych niezdecydowanych. Także muszą uderzyć w coś mocnego. Kościół też się przejadł
  • Odpowiedz
@mirek_januszy: Po tych wyborach już nic nie jest w stanie mnie zdziwić:
- PiS srało wszystkim przeciwnikom na głowę przez 5 ostatnich lat
- Z ekranu TVP lały się takie ilości ścieków, że awaria w Warszawie to przy nich nic
- Strajk w Policji, Pielęgniarek, Lekarzy rezydentów, Nauczycieli - osrali ich równo
- Prezydent marionetka, rząd marionetka rządzony przez człowieka bez rodziny, bez konta w banku (oficjalnie), bez jakiejkolwiek ambicji
-
  • Odpowiedz
@GrochenMochen: to już się dzieje; kiedy mają głosować powiązanie kasy z praworządnością? Jutro? To jest abstrakcja. Jakbym miał takie państwo w grze, jak teraz, to zacząłbym myśleć o graniu od początku xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz