Wpis z mikrobloga

Czy trzeba się specjalnie przygotowywać przed zapisaniem do szkoły jazdy czy nauczą cię wszystkiego już w szkole? Oczywiście wiem, że trzeba też się samemu doszkalać w wolnym czasie.

Co warto ćwiczyć, przed zapisaniem się do szkoły jazdy? Chodzi o zdolność ruchową, koncentrację itp.

Chcę zdawać prawo jazdy kat. B.

#prawojazdy
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lorkhan: przestań się stresować, to najważniejsze. wszystkiego nauczą Cię w szkole jazdy, od tego są te kursy.
jeżeli nie będziesz miał w cenie, to dokup sobie materiały do nauki (koszt z 30zł pewnie), płytka z testami, książka ze znakami, zasadami ruchu, obsługą pojazdu.
  • Odpowiedz
@Lorkhan: Jak masz kogoś kto jeździ autem, to niech Cie zabierze na jakiś plac/zadupie i nauczy ruszania, pokaże jak ustawić lusterka i fotel/kierownicę, jak się "wbija biegi" na sucho, tak żeby Ci było wygodnie. Pamiętam, że to mnie najbardziej denerwowało na początku. No i naucz się znaków, bo to podstawa podstaw. Poza tym bez stresu, to jest kurs jak masz zdać egzamin.
  • Odpowiedz
@Lorkhan: Nauczą i/lub pokażą czego masz się nauczyć. Pod koniec kursu instruktor powinien ocenić czy masz szansę zdać egzamin czy powinieneś jeszcze pojeździć - prawdziwa "zabawa" i tak zacznie się gdy zaczniesz jeździć samodzielnie więc nie martw się teraz kursem. Poza tym, w niektórych szkołach dodatkowo nie dopuszczają do dalszych jazd gdy nie zdasz wewnętrznego egzaminu z teorii.
  • Odpowiedz