@allegro_pl: Weźcie zmieńcie ten chory interfejs zgłaszania aukcji. Chcę zgłosić wam gnoja który mnie wyciulał na meblach ogrodowych. https://allegro.pl/oferta/meble-ogrodowe-drewniane-lawka-paletowe-9305142540. Co mam do wyboru? nieprawidłowy opis.... ani dodać fotkę tego co przyszło naprawdę, ani inna opcja żeby samemu napisać. A gość mnie srogo w-----ł bo na fotkach cudo a przyszły zwykłe yebane nieobrobione palety. A teraz najlepsze - przyjrzyjcie się słojom na poszczególnych elementach mebli na aukcji. Są w ciul powtarzalne!. Gość stworzył sobie w photoshopie piękną wizualizację. Do tego te pięknie równo poprzybijane gwoździe. Co przyszło? a to -
@GitheManitou: jak to jest Twoje zdjecie a nie z aukcji to wyglada na zgodne z opisem. Nie wyglada na zwykla palete z tira. Nie wiem jakiej ty jakosci wymagales, ale zawsze mozesz zwrocic..
@sylw1905: Ja się nie śmieje. Nie widać? Jeśli do Ciebie po tym wszystkim jeszcze nic nie dotarło to powtórzę - zapłaciłem tyle za coś co miało wyglądać jak na fotkach aukcji. A dostałem to co dostałem. Jeśli to Cię bawi to znajdz sobie inną piaskownicę.
@GitheManitou ja tam nie widzę różnicy między tym na fotce a na aukcji. Wymiary podane były, czego Ty się spodziewałeś? Że meble z palet nie będą z palet? XD
@sylw1905: Serio nie widzisz jak są te na aukcji są równo obrobione? O czym zresztą gość mnie sam zapewniał. A to co przyszło to zwykła nieobrobiona paleta. Może za dużo fapania? I proszę, przestań stawiać do XD bo mam wrażenie że z intelektualnym gimbusem piszę.
@GitheManitou: otwórz dyskusje allegro, widać chociażby po szerokości klepek że zastosował gorszy i tańszy materiał. Allegro praktycznie zawsze staje po stronie użytkownika więc pewnie każą mu oddać ci hajs po cześci, albo wymienić. Z resztą możesz przecież zwrócić w ciągu 14 dni.
@GitheManitou: gosciu wyraznie pisze na aukcji, ze meble sa z palet. Dodatkowo pisze, ze to nieimpregnowane, czyli drewno jest surowe. Do tego w zdjeciu aukcji jest wizualizacja. Jak dla mnie cena za 7 palet, plus oplata 150zl dla ludzi, ktorym nie chce sie skrecic 7 palet jest sprawiedliwa. Przez telefon to Ci mogl mowic ze drewno to cedr libanu - opis aukcji sie zgadza z tym co otrzymales.
@kierowcaautobusuofficial: a ty masz rigcz? przecież mógł zastosować taki wymiar materiału jak ma na wizualizacji i nikt by się nie przyczepił za drobne niedociągnięcia, tutaj jest po prostu januszerka, co innego na zdjęciach co innego przychodzi. Jeżeli nie jest w stanie wykonać przynajmniej podobnie jak na grafice to niech wstawi normalne zdjęcia.
Jak byś zamówił meble hebanowe, a przyszły by ikeowskie z okleiną pod kolor hebanu to też byś powiedział
@GitheManitou: zachęcamy do rozpoczęcia dyskusji ze sprzedawcą, aby to wyjaśnić. Jeśli w ciągu 24 h nie otrzymasz od niego wyjaśnień, daj nam tutaj znać. Zabierzemy głos w mediacji, aby Cię wesprzeć.
Dla tych co jeszcze nie zauważyli - deski nieobrobione, spasowania krzywe (a na aukcji wszystko równo spasowane i przycięte pod linijkę), brak dodatkowych deseczek (podnóżek), gwoździe powbijane automatem na kilka mm. w głąb dech - na aukcji równo z dechami), odstępy desek na siedziskach dużo większe niż na aukcji. Zadziory, porysowania, zabrudzenia. Co do wizualizacji (jak to ktoś określił) - przypomnę, że dzwoniłem i pytałem gościa czy tak naprawdę wyglądają - "tak,
źródło: comment_1594117311YX0csnM3NKCalvrhexUyDn.jpg
Pobierzmacie wy rigcz?
Jak byś zamówił meble hebanowe, a przyszły by ikeowskie z okleiną pod kolor hebanu to też byś powiedział
W ogole nie wiem czy ten thread to jakis bait ale dawno sie tak nie usmialem
@kierowcaautobusuofficial: a to swoją drogą. Ja bym nie zamówił, ale januszerkę na Allegro trzeba tępić