Wpis z mikrobloga

Dużo osób śmieje się z Apple że

ohohoho tyle lat i dopiero teraz widgety / app drawer / wybór domyślnych aplikacji

Lecz ja sobie myślę że może to okazać się małym problemem dla Androidów. Do i tak bardzo już dobrego iOS dodano funkcje konkurencji, funkcje których dotychczasowy brak najczęściej wymieniano jako wady jabłkowego systemu. Połączmy ten fakt z przyjazną wyceną podstawowych iPhone i iPad...

Entuzjaści otwartości może nie ruszą tłumnie do iSpot ale ci wahający się lub mniej wymagający? Będzie mocne uderzenie ze strony Apple
( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#apple #iphone #telefony #smartfon #technologia
L3gion - Dużo osób śmieje się z Apple że

ohohoho tyle lat i dopiero teraz widgety /...

źródło: comment_1593889567cAtiBBVSRLP8etEzB3xJoT.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@L3gion: zablokowałeś mnie już? jak nie to zrób to szybciutko.
oczywiście jesteś właścicielem tego wątku i możesz tu wszystkich doprowadzać do porządku, więc czyń swoją powinność.
  • Odpowiedz
@L3gion: Ja osobiście nie rozumiem miłości ludzi do widgetów. Przed IP, używałem Androida nie tak krótko i choć nie raz ustawiałem sobie jakieś widgety na ekranie to szybko okazywało, że w ogóle z nich nie korzystam. Jak chciałem coś sprawdzić to po prostu otwierałem aplikację, więc po przesiadce na IP nic się nie zmieniło w tej kwestii. Dlatego mało mnie to w ogóle obchodzi, bo ja nawet nie bardzo potrafię
  • Odpowiedz
dodano funkcje konkurencji, funkcje których dotychczasowy brak

@L3gion: Dodano tylko niektóre i to po latach kiedy już mało ludzi ich używa. Wciąż dużo brakuje, a właściwie wszystko co oferuje iOS masz też w Androidzie. Poza tym jednak cena znacząco wyższa.
  • Odpowiedz
  • 0
@i_found_a_whistle kalendarz cały miesiąc, pogoda (kwgt, każda część widgetu odpowiada za coś innego (ikona pogody otwiera pogodę, zegarek alarm, itp), skrót do opcji aplikacji (start vpn x, start vpn y), notatki, soundhound, karty z kodami (żabka, biedronka, itp). Cały czas z tego korzystam.
Pewnie kwestia przyzwyczajenia. Co kto lubi. Mi w iOS przeszkadza sposób pracy z plikami (sandbox aplikacji)
  • Odpowiedz
W porównaniu do takiego samsunga to ceny są identyczne

@MrXavery: No jednak nie: Samsung 5200 zł, iPhone 7200 zł, więc prawie 40% drożej. Chyba, że chodzi o Folda, ale porównywalnego Apple nie oferuje, a nawet wtedy Samsung Fold jest trochę tańszy.
  • Odpowiedz
No nie wiem. Samsung s20 ultra kosztuje 6 tysięcy xD

@MrXavery: Gratulacje, wybrałeś najdroższą możliwą ofertę jaką znalazłem. Normalnie można go kupić od 5000 zł.
  • Odpowiedz
Ty tez wybrałeś najdroższa opcje wiec

@MrXavery: Nie sądzę.
https://www.ceneo.pl/85618371
Choć rzeczywiście są tańsze w innych kolorach i na to nie zerknąłem. Różnica to 200 zł i ten jest chyba najtańszy za 7000 zł (chyba jakaś promocja?).
https://www.ceneo.pl/85618336
Samsungi S20 ultra też są tańsze w innych kolorach (też brałem pod uwagę najdroższy model w najniższej cenie jak przy Apple) i na nie też nie zerknąłem. Tu jest za 4800 zł taki sam model w
  • Odpowiedz