Wpis z mikrobloga

Ziobro: Musimy się powoli zastanowić nad sytuacją mediów w Polsce, bo to, co się teraz tu dzieje, to nie możemy zupełnie po prostu przejść nad tym do porządku dziennego i mam nadzieję, że po kampanii prezydenckiej wyciągniemy wnioski.

Jeśli ktoś po tych słowach nadal chce oddać nieważny głos lub w ogóle nie pójdzie na wybory, niech wie, że dokłada własną cegiełkę do zniszczenia demokracji w Polsce.

Brak sprzeciwu = przyzwolenie.

#polityka #polska #tvpis #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpisu #4konserwy #neuropa #pis #wybory
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filipterka25: i co jak się raz wybuduje to nie trzeba, serwisować, kontrolować, itd jak było by to robione nie było by problemów. Zwykle udrożnienie i nie było by zalanej wawy ostatnio... Ale Wawa rządzi partacz szambiarz
  • Odpowiedz
płyn do Wisły. Jak nie on to HGW k---a, typie od ponad dekady wawa rządzi zaplecze PO nie ośmieszaj się amebo

@skizo: Ale pisowski szczekaczu, nijak nie odniosłeś się do tego co napisałem. Co ma do tematu HGW? Poza tym, że to za jej kadencji przestano zrzucać ścieki bezpośrednio do Wisły. Lechowi Kaczyńskiemu zarzucasz sranie do Wisły, antypolaku?! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czy Duda obrońca pedofili
  • Odpowiedz
Tak na przyszłość, daruj sobie leszczu

@skizo: W sensie zablokowałeś mnie, bo dotarło do ciebie, że bycie rzecznikiem partii nieudaczników i kłamców oraz ich kandydata na prezydenta, który ułaskawia pedofila to zadanie niewdzięczne i zasadniczo niewykonalne?
To zmień pracę zamiast płakać, trollu.
  • Odpowiedz
Wolę kraj sterowany centralnie, gdzie władza troszczy się o klasę robotniczą, niż dyktat zgniłego kapitalizmu

@Poro6niec: W dupie mam klasę robotniczą, jeśli muszę ją utrzymywać z moich podatków. A tak jest teraz.

Każda Polka i Polak odczuwają znaczny wzrost wynagrodzenia od 2015 roku

@Poro6niec: I wzrost podatków także. Powrócę do obietnic Dudy z 2015 roku - jak tam obniżka VATu? Jak tam podwyżka kwoty wolnej od podatku? Tak
  • Odpowiedz
@skizo: Masz rację, w żadnym innym państwie media publiczne nie są na tak krótkiej smyczy jak u nas, aha no i tymi publicznymi nie rządzi polityk.
Aha no i co do ścieków w Warszawie, na Podkarpaciu od lat rządzi PiS więc jakim cudem tam znowu woda wylała? Dlaczego PiS niczego tam nie zrobił poza dymaniem nastolatek?
  • Odpowiedz
@Poro6niec:

Wolę kraj sterowany centralnie, gdzie władza troszczy się o klasę robotniczą, niż dyktat zgniłego kapitalizmu, który poprzez swoich krawaciarzy i molochy korporacyjne, zniewala społeczeństwo.

Czy zdajesz sobie sprawę, że już to przerabialismy?
  • Odpowiedz
Wolę kraj sterowany centralnie, gdzie władza troszczy się o klasę robotniczą, niż dyktat zgniłego kapitalizmu, który poprzez swoich krawaciarzy i molochy korporacyjne, zniewala społeczeństwo.

@Poro6niec: Typie, idź wygłoś coś takiego swoim kolegom konfederatom, z którymi sympatyzujesz. Rozniosą cię w kolka minut oszołomie. Jakie będzie twoje następne przebranie, anarcho-kapitlaizm?
  • Odpowiedz
@Fireon Repolonizacja mediów to ich mokry sen, ale wątpię żeby im się to udało w pełni zrealizować. Nie odważą się tknąć TVN-u z amerykańskimi właścicielami. To są tchórze którzy z pozycji siły działają tylko wobec słabszych, a wobec silniejszych są słabi i ulegli. Słabi wobec silnych, silni wobec słabych. Jeśli tylko spróbują robić jakieś podchody od TVN, to Mosbacher, Trump lub Biden szybciutko ich z tego wyleczą.
  • Odpowiedz

@Poro6niec: Polska klasa robotnicza nie zasługuje na wstawienie się za nią.

Zamiast walczyć o prawa pracownicze, poprawienie warunków umów, BHP, zgłaszanie niesprawiedliwości to wolą walczyć z wymyślonym "zagrożeniem LGBT" i ateizmem.

Polskie wsie powinno się złapać za mordę i za nią targać, skoro nie chcą wolności
  • Odpowiedz
@Fireon: p-----l się. nie biorę udziału w z------m systemie i nie zgadzam się by ten z-----y system miał na mnie wpływ. wy wszyscy biorący udział w wyborach przyczyniacie się do tego że nie szukamy alternatyw dla władzy motłochu w polsce.
  • Odpowiedz
@prewenaza: Tak czy inaczej przecież będzie miał na Ciebie wpływ, w ten czy w inny sposób, czy tego chcesz czy nie.

Obecny wybór nie jest może idealny, ale masz wpływ na to czy będziesz żył w demokratycznym kraju czy w dyktaturze.

Obrażenie się nic tu nie da. Jeśli chodzi o szukanie alternatyw to w przyszłych wyborach możesz przecież zagłosować na kogo będziesz chciał. Dużo ludzi nie zauważa tego, że im większą
  • Odpowiedz
@Fireon: w żadnych wyborach i w żadnej partii nie ma nikogo reprezentującego moje poglądy, a nie zamierzam głosować na "mniejsze zło" tylko dlatego, że kiedyś w przyszłości mogę mieć szansę znależć jakiegoś rozsądnego polityka. nikt nie ma prawa decydować o mnie w moim imieniu bez mojej zgody.
demokracja to system, gdzie jakaś mniejszość zawsze jest pokrzywdzona, z definicji. jedyna moralna alternatywa to legalizacja secesji i polska rozbita na miliony liberlandów.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1

@Poro6niec: Szczegolnie widac jak sie troszczy podczas koronawirusa xD Ludzie czekali po 3msc na postojowe bo budzet spiety na trytytki nie wyrabia. Sam czekalem 1.5msc na pseudo pozyczke z PUP, na odroczenie ZUS sie nie zalapalem i gdybym byl serio zatrudniajacym ludzi to bym poszedl z
  • Odpowiedz