Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Chcę wykupić dostęp do Marvel Unlimited, a nigdy nie czytałem komiksów z tego świata. Za co się wziąć najpierw? Są w necie różne poradniki, ale chciałbym poznać Waszą opinię. Raczej na początku nie będą mnie interesowały komiksy bardzo lokalne rozgrywane w danym mieście i z bohaterowymi o "zwykłych" mocach. Chociaż oczywiście do The Amazing Spider-Man podejdę. Może jakieś kosmiczne komiksy? Co polecacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakieś Eternale, może Fantastyczna Czwórkę albo Silver Surfera?

#marvel #marvelcomics #komiks
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zashi: seria ultimate od Marvela, wprowadzi Cię w ten świat, Spider-Man, Fantastyczna 4, do tego wszystkie krótkie historie od Ultimates, po Hulk vs Wolverine etc. Po to to powstało, żeby ktoś się wkręcił jak nigdy nie czytał
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ganicjusz: O, dzięki. Mam tylko podstawą wiedzę o Marvelu, tyle co poczytałem marvelowe wiki i pooglądałem seriale animowane milion lat temu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż pewnie one i filmy MCU odbiegają sporo od komiksów.
  • Odpowiedz
@Ganicjusz: Jestem świadom tego, że istnieje "w cholerę" (to dobre oszacowanie) wersjie światów i że Spider-Man był też z Wielkiej Brytanii czy była kobietą. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak gdzieś zacząć trzeba. Poszukam tych Ultimate'ów, tylko niech subskrypcja zacznie działać... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zashi: tu jest fajna sprawa bo na dobrą sprawę masz zamknięty świat i wszystkie historie są skończone, bohaterowie umierają i nie zmartwychwstają( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet spiderman zginął.

Jedynie potem kilku bohaterów przeszło do świata 616 tego głównego. Więc polecam serdecznie
  • Odpowiedz
@Ganicjusz: Mirku, tak poczytałem różne strony i opinie i tak myślę, że to jest nowa rzecz i na dodatek nie jest to Earth-616. Sądze, że jednak zacznę gdzieś dalej w przeszłości. Niestety nie mam tyle czasu, żeby przeczytać wszystko.

Czy sądzisz, że poniższa lista pokrywa większość "ważnych" tematów? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie obchodzą mnie "śmieszni" bohaterowie, ale zależy mi na wszystkim, co się dzieje poza
  • Odpowiedz
  • 1
@Poortland: O kurde! Ale żeś odkował. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dopiero zauważyłem.

Odnośnie do samych komiksów, to na początku czytałem sporo ze złotej ery, ale dosyć szybko odpuściłem i po prostu czytam to, co myślę, że mi się będzie podobać. Tak że albo coś "ulicznego" (jak Daredevil) czy totalny kosmos i odlot (różne Ziemie, podróże w czasie itp.). Dostęp mam prawie cały czas od napisania tego
  • Odpowiedz