Wpis z mikrobloga

Mirki, ratunku. Kto przechodził koronę? Byłem chory na covid19. Obecnie zostałem poddany badaniom i wyszły mi dwa minusy czyli zostałem ozdrowieńcem. Natomiast:

Sanepid nie chce mnie zwolnić z izolacji z uwagi na to, że żona jeszcze jest plusem. Rozmawiałem z kilkoma powiatowymi i większość mówi, że nie nakładają ponownej kwarantanny na ozdrowieńca. Czy zna ktoś przepis na podstawie którego nakładają przepisy na ozdrowieńca? Ja już siedzę bity miesiąc w domu a oni dzisiaj nałożyli na mnie 14 dniową kwarantannę....

#koronawirus #sanepid #kwarantanna #covid19
  • 9
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@damian336: znajoma prawie 1,5 miesiąca siedziała na kwarantannie, bo tu się spoznili z pierwszym testem, potem z drugim, potem ona miała negatywny, a jej brat pozytywny i sobie tak siedziała na chacie, póki brat nie miał dwóch ujemnych xd

Edit:
A co najlepsze trzy dni po izolacji dostała smsa, że nakładają na nią kwarantanne XDD ale to już był błąd systemu
@damian336: u mnie równie #!$%@?. Nie dzwonią nawet z wynikiem testu (!!!), gdyby nie znajomości w sanepidzie nawet byś się nie dowiedział o tym że masz kwarantanne (!!!) i nie muszą wydawać pisemnych potwierdzeń o tym że jesteś na kwarantannie, więc w razie kontroli masz #!$%@? XD dodzwonić się natualnie do nich nie można. Nie mamy pańskiego płaszcza