Aktywne Wpisy

Bergi +145
Siema, prowadzę badania do pracy magisterskiej - dlatego potrzebuję waszych odpowiedzi.
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia
Więc robię #rozdajo na 100 PLN bliczkiem. Losowanie za tydzień jednej osoby z plusujących ten wpis + screen w komentarzu, że wypełniłeś/aś ankietę.
Ankieta krótka i mam nadzieję przyjemna - temat zakupu nowego telefonu i znajomości marki.
Link do ankiety:
https://forms.gle/xoKGTNtrFVV1Dpyg7
#ankieta #magisterka #studia

MrMas +497
źródło: temp_file2482001816878673763
Pobierz

![Heroiczny skok do Wisły! Policjant ratuje życie nastolatki [WIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/cde2bbca15984c6562f8d44f9501457fa8c78606a05c37768cd8f41c1d0b8331,q70.jpg)

Mam mieszane uczucia co do mediateka, ale Pirzu i Klawiter chwalą więc nie wiem...
Telefon dla mamy na święta. Tata dostanie redmi note 9s, ale dla mamy taki kloc to troche przesada. Dlatego myślę o redmi note 8 pro, chyba że macie inne propozycje.
#xiaomi #redmi #redminote8pro
Tylko, że między tymi telefonami jest tylko 4mm różnicy, także jak 9s jest za duży to 8 pro raczej też będzie.
@rudy_murzyn: Również?
@misiek735: A nie na co dzień?
Nie ma znaczenia dla kogo i na kiedy.
I nigdy nie miało.
Jeśli użytkownik będzie tym grał w pasjansa i odbierał połączenia, to każdy smartfon będzie dobry.
A jeśli będzie używać do czegoś innego, to trzeba (należałoby) dopasować telefon do potrzeb.
Jednym RAMem sypnąć, innym aparatem łapiącym detale w ciemności, a jeszcze innym ogromną przestrzenią na zdjęcia wnuków...
@rudy_murzyn: A ja nie rozumiem, że szukasz telefonu z kategorii "dla mamy na święta".
Ma stać na półce, czy będzie go używać?
Do czego?
Będzie obrabiać zdjęcia Lightroomem? Grać w Cywilizację? Robić zdjęcia wnukom? Czy tylko rozmawiać przez telefon?
To jest dość proste: telefon dobiera się do zastosowań.
EDIT - jest jeszcze kategoria: kupiłam/łem telefon, bo był zielony i pasował do butów.
Skoro nie Ty, to wiesz doskonale o co mi chodziło, gdy napisałem: "trzeba (należałoby) dopasować telefon do potrzeb."
To czego nie rozumiesz?
Serio?
"Mam mieszane uczucia co do mediateka"
To jakie ma wymiary ten procesor?
;>>>
@rudy_murzyn: Również?"
chodziło mi tylko i wyłącznie o to
@rudy_murzyn: Również jak 9s jest za duży?
;>>>
A kupowałem teraz bo promo na aliexpress było, udało mi się redmi note 9s wychaczyć za 90 euro, i do rąk taty to spoko wybór.
Próbowałem teraz z redmi note 8 pro ale kupon nie wszedł. W zwiazku z tym ze w porownaniu do 9s ten model jest mniejszy
@misiek735: Niepotrzebnie. Przecież wypunktowałem to, że parametry urządzenia nie mają nic wspólnego z okazją - czy na święta, czy na imieniny, czy bez okazji. Liczy się sposób używania; czy zajedwabiste zdjęcia ma robić, czy zwykłej jakości, za to 300 dziennie, czy procesor musi dorównywać flagowcom z powodu używanej aplikacji, czy mieć potężny głośnik, czy wielki ekran, czy, czy, czy...
Gdy ustalisz co potrzebne użytkownikowi, to będziesz wiedzieć który
@misiek735: Jest sens rozglądać się teraz za telefonem, który planujesz dać za pół roku? Przez te kilka miesięcy na pewno na rynku pojawią się kolejne alternatywy.
W zwiazku z tym że nie znalazłem dobrej alternatywy wstrzymam się z zakupem, zwłaszcza że xiaomi zaraz wypuści jakiś nowszy model