Wpis z mikrobloga

Czołem mireczki z #rower i #kolarstwo. Szukaj jakiś fajnych bibsów (na lato, szelki, wkładka tak aby spokojnie można było robić 100+km). Problem taki że mam prawie 2metry i trochę ponad 100kg wagi (budowa więc nie jest typowo kolarska, trochę masy jest, zawsze byłem 'szeroki' no i jakaś szczątkowa oponka na brzuchu jeszcze występuje).

Czy ktoś o podobnych wymiarach ma może coś sprawdzonego do polecenia? Boję się o to że mój wzrost nawet przy XXLach może być problemem (bardziej ze wzrostem niż szerokością, choć wkładka raczej też powinna być najszersza jak to możliwe). Cena raczej nie gra roli.
  • 6
  • Odpowiedz
  • 3
@Naru mam endure, jakiś wysoki model kupiony w promocji. 190vm,95kg i rozmiar XL (mogę Ci sprawdzić). Ogólnie dla mnie firma spoko, bo rozmiarowke ma na "normalnych" ludzi.
  • Odpowiedz
Teraz dostępna w dwóch wersjach kroju - mocno dopasowanym oraz atletycznym, dla mocniej zbudowanych kolarzy.

@klark: ooooo. Większość ciuchów na rower jest robiona na szczurów. Mało kto wpada na to, że przy 171cm można mieć ponad 120cm w klacie i szersze bary ;D
  • Odpowiedz