Wpis z mikrobloga

@zyzio02 Wiele zależy od stanowiska. Też nie wiem, o jaką konkretnie jednostkę pytasz, bo 21 brygada jest całkiem spora, ale no, 2/3 miesiące na poligonie w przeciągu roku. Ogólnie, to robota od 7 do 15, gdzie większość to #!$%@? w polu przeplatane z #!$%@? się. Fajnie, jakbyś lubił sport, łażenie po lesie i inne bushcrafty. W sezonie, może raz na miesiąc, narty/wspinaczka górska... Nie wiem, co tam jeszcze. Jak masz konkrente pytania,
  • Odpowiedz
Staram się na zwykłego szeregowego do 5 bsp w Przemyślu. Trzeba być jakoś super wysportowany żeby dać radę bo z tego co się pytałem niektórzy mówili żeby do piechoty się nie pchać ,bo cały czas jest zapierdziel.
  • Odpowiedz
@zyzio02 Ale może być szeregowy na etacie strzelca i szeregowy na etacie kierowcy... Cudów nie ma. Jeśli zrobiłeś kwalifikacje do zawowodej na piątkę, to jest już nieźle. Nastaw się na jakieś tam bieganie, długie marsze z obciaseniem, czasem jakieś zajęcia z wf-u na siłowni/crossfity i #!$%@? muje. No to wszystko zależy. Nie ma tak, że przez 40 godzin w tygodniu zapiersalasz, ale też nie jest to robota przed biurkiem. Jeśli lubisz sport,
  • Odpowiedz
@zyzio02: Nie znam realiów w Przemyślu, ale mogę powiedzieć o innej jednostce w tej brygadzie: to zmech pod ładniejszą nazwą i generalnie nie warto. Nie jest trudniej niż w "zwykłej" piechocie, nic elitarnego, czasem spacerek po górach, wspinaczki i nart właściwie nie było od lat. Betonu ponadprzeciętnie dużo. Jeśli chcesz czegoś ambitnego, celuj w bordowe berety.
  • Odpowiedz
na przygotowawczej mówili ze "zmech pech" i że ogólnie dużo nowo przyjętych odchodzi kilka miesięcy po przyjęciu , i czy faktycznie tak dużo poligonu jest?
  • Odpowiedz