Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@strfkr: Spokojnie, tendencja jest bezwzględna - a poza tym nawet nie zaczęła się kampania.

Będzie można analizować 2-turowe sondaże po 1 turze na poważnie.

Wg. mnie 1 tura - Duda < 40%; RT > 30% (lekko), przy Hołowni >10% sprawa będzie pozamiatana i w------e na 2% szurów od bezrobotnego.
  • Odpowiedz
@strfkr: jak dobrze przeczytać, że nie owijasz w bawełne i nazywasz to r-------------m tego kraju do reszty. Czasem mam wrażenie czytając tu komentarze, że ludzie naprawdę myślą, że nic się nie dzieje i najwyżej władza się zmieni w kolejnych parlamentarnych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@strfkr: już jakiś czas temu pisałem że duża część wyborców konfy ma chyba syndrom sztokholmski. TVP jedzie ich od ruskich szpiegów, Witek i Terlecki pomiatają posłami konfy a oni dalej rozważają głosowanie na Dudę xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@szasznik: Bo to są ludzie dla których najważniejsze to jest żeby komuś czegoś zakazać xD gejom parad, albo kobietom aborcji po gwałcie. Nie ważne jaki będzie ustrój j stan gospodarki, najważniejsze to żeby komuś dokopać i narzucić swój światopogląd. Prawica logika, gdzie Duda pasuje bardziej niż te Lewackie śmiecie co by ludziom dawali wolność wyborów xD
  • Odpowiedz
już jakiś czas temu pisałem że duża część wyborców konfy ma chyba syndrom sztokholmski. TVP jedzie ich od ruskich szpiegów, Witek i Terlecki pomiatają posłami konfy a oni dalej rozważają głosowanie na Dudę xD

@szasznik: No taki to wybór wielu Konfederatów w II turze. Albo Duda z PiSem który Konfederację traktuje jak największego wroga i tępi na każdym kroku, albo Trzaskowski z "totalną opozycją" którego rząd bił, gazował i wsadzał
  • Odpowiedz
Albo Duda z PiSem który Konfederację traktuje jak największego wroga i tępi na każdym kroku, albo Trzaskowski z "totalną opozycją" którego rząd bił, gazował i wsadzał ludzi do więzień za spacer z biało-czerwoną ¯_(ツ)_/¯

@wojtas_mks: Opozycja też nie pała miłością do konfederacji, ale przynajmniej nie instalują dyktatury, a po przegranych wyborach bez większych cyrków oddali władzę. Natomiast w przypadku Kaczyńskiego można się spodziewać wszystkiego.
  • Odpowiedz
@szasznik: ja coraz częściej zauważam wzór – dziadek z ojcem na PiS, wnuczek na Konfederację. Emocje tych elektoratów są dość podobne, mentalność także. Różnią się właściwie tylko w kwestiach gospodarczych, bo ludzie młodzi są w mniejszym stopniu beneficjentami programów socjalnych, stąd emocje liberalne a nie prosocjalne.
  • Odpowiedz
popierające ich partie ograniczały wolności osobiste itd.

@wojtas_mks: Tu akurat się nie zgodzę. Np. za kadencji PO był jeden jedyny raz w historii 3RP kiedy poluzowano przepisy dotyczące broni palnej.
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: Za czasów PiS opozycja często próbowała zatrzymać zamordystyczne zapędy władzy. Np. z tego co pamiętam to chyba głosowali przeciwko restrykcjom w obrocie ziemią rolną. Aczkolwiek nie mam teraz głosowania pod ręką.
  • Odpowiedz