Wpis z mikrobloga

Może mi powiecie:
1. Zakup office w wersji 2019 Home & Student na firmę i FV - rodzi jakieś problemy?
2. Rozumiem że tego office trzeba przypisać do konta, pewnie najlepiej tego samego do którego jest przypisany OS, czy taki office się pogryzie z Teamsami których używam w wersji darmowej między kilkoma użytkownikami w chwili bieżącej (a które jeśli dobrze widzę można mieć tylko w opcji Office 365 for business czyli sześć stówek rocznie razy ilość użytkowników, przesada...) - czy się elegancko zintegruje (wliczając opcje łatwego otwierania w edytorze dekstopowym itp)?

Wołam @Tfor bo czemu nie, chłopak się chwali że siedzi w temacie to niech się podzieli wiedzą :)

#office #office2019 #komputery
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@puexam:

1. W praktyce nie, ale oczywiście w teorii łamiesz zasady licencji, gdyż do celów komercyjnych powinieneś używać licencji tylko do tego przeznaczonych. Tak długo, jak nie wpadnie smutny Pan z kontrolą raczej nie masz się czego obawiać, ale jest to troszkę słabe zachowanie.

Chyba, że kupujesz do firmy, by potem np. odsprzedać jako element sprzedawanego przez siebie zestawu komputerowego - wtedy spoko. Natomiast jeżeli kupisz licencję domowo-edukacyjną i będziesz
Tfor - @puexam: 

1. W praktyce nie, ale oczywiście w teorii łamiesz zasady licencj...

źródło: comment_1590684186HYmFrg2NJ4WcbdAtW0oHUV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@puexam: czy ja wiem czy te 600zl rocznie to przesada - masz w tej cenie też przestrzeń 1TB na dane na użytkownika, powodzenia z konkurencją w tym zakresie cenowym :) no a jak idziesz w pełny pakiet Business to masz jeszcze pocztę i mnóstwo innych dobroci
  • Odpowiedz
@SeekSouls: Większość zaksięguje z marszu i nawet się nie zająknie. Rok temu czy nieco więcej sprzedałem tonę Office 365 Home i o dziwo kupiły to normalnie firmy na fakturę VAT. Jak to rozegrali - nie moja broszka, ale pewnie księgowa miała to w pompce. Takie życie.

• Odpowiedz
@Tfor: Dziękuję za wyczerpujące info. Jestem pewny że gdzieś czytałem o tym, że jak się ma office (nie pamiętam czy 365 home, czy 2019) to nie da się odpalić darmowych teamsów. Ale w sumie nie mogę teraz znaleźć takiego info.

@Koliat: masz rację - ale tego po prostu, przynajmniej na razie, nie potrzebuję.
  • Odpowiedz
@puexam: Office 365 Home to tak naprawdę Office 2019 normalny + usługa online. Instalator desktopowy jest ten sam bla bla, programy te same, więc wszystkie rzeczy, które się dzieją "na kompie" są 1:1. A z tymi Teamsami to wątpię, ponieważ ja używam np. MS Teams i swojego konta uczelnianego + pliki z niego odpalam w Wordzie z licencją z prywatnego konta i nigdy nic się nie gryzło.
  • Odpowiedz