Wpis z mikrobloga

• 1
Mirki.
Zrobiono mi kilka dni temu taras pokryty poliwęglanem komorowym. I tu rodzi się pytanie czy on powinien tak "strzelać" pod wpływem światła słonecznego? Jak nie świeci to jest cisza, ale jak słońce daje to strzela kilkadziesiąt razy na minutę i trochę to wkurzające.
Tak pracuje poliwęglan i to normalne czy źle wykonano montaż?
#budujzwykopem #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #taras#taras #dach
klinQQ - Mirki.
Zrobiono mi kilka dni temu taras pokryty poliwęglanem komorowym. I tu...

źródło: comment_1590228110z7rezAULiAakzLwzZtK08Z.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klinQQ: blachodachowka tez troche strzela jak sie nagrzewa, ale raczej nie az tak intensywnie

btw. moim zdaniem troche kijowy wybor. Te dymione poliweglany niby cos tam zaslaniaja, ale na laptopie i tak c---a widzisz na przyklad, dlatego tez u siebie wzialem dlachowachowke i polowe altany obudowalem z 3 stron, wiec niezaleznie od warunkow spokojnie mozna sobie czillowac na dworze nawet z lapkiem jak najdzie taka chec i nic sie nie
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Norskee właśnie nie chciałem dachówki bo przy tarasie mam salon i kompletnie zasłoniło by słońce. Więc padło na poliwęglan. Na lity nie było już kasy :/
  • Odpowiedz
@klinQQ: Owszem, strzelać będzie. Żeby zmniejszyć częstotliwość wystarczy przewiercić poliwęglan większa średnica niż średnica wkręta który przechodzi (jak się domyślam dali) profil aluminiowy. Wtedy spokojnie pracuje sobie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@klinQQ: pewnie nie masz pianki na krokwiach bo mało kto to daje. Ale z pianką też strzela tylko trochę mniej.

I powinny być stężenia między krokwiami. Jak nie dołożysz to po lecie będziesz miał powyginany ten poliwęglan.
  • Odpowiedz
@klinQQ: Profil jest git. Teraz sprawdź czy jest gąbka pod poliwęglanem. Jak masz możliwości to podstaw drabinę wykręć jednego farmera i podejrzyj i podejrzyj pod listwę czy dziura w poliweglanie jest większa od tej po wkrecie
  • Odpowiedz
@klinQQ: przecież to jest jak plastik pracuje i będzie strzelać jak z AK47. Nie rozumiem ludzi którzy się na to zgadzają i jeszcze za to g---o płacą niemałe pieniądze...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@waldinio jakbym miał kasę to dałbym zadaszenie że szkła albo z litego poliweglanu. Ale zadaszenia mam 34m2 więc nie mam wolnych 16k zł.
  • Odpowiedz
@klinQQ: normalne że strzela, ale dobrzy od montażu o tym wiedzą i wiedzą jak zamontować, by prawie-wcale-nie-strzelało (by miało możliwość pracować na rozszerzanie termiczne bez powstawania naprężeń).

A btw jak możesz - to powiedz ile dałeś za ten daszek - za stelaż, z czego zrobiony, i za same poliwęglany.

U mnie chciałem podobnie - to wyszło mi, że najtańsze używane panele PV wyszły mi taniej niż poliwęglan ;) tylko problem
  • Odpowiedz
  • 3
@klinQQ też swego czasu zastanawiałem czym zadaszyć taras... pierwsze to blachodachowka ale ze duże okno tarasowe to zrezygnowałem, później poliwęglan brałem pod uwagę ale odpuściłem i zdecydowałem się na roletę i to był strzał w dziesiątkę. Zrobiłem sam, także zaoszczędzone trochę kasy, dodatkowo jest zwijany także w razie niepogody zwijam i całość jest pod dachem domu.
pepa81 - @klinQQ też swego czasu zastanawiałem czym zadaszyć taras... pierwsze to bla...

źródło: comment_15908549089SZVsfWuoAkKSjHKLCaZHg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
1500zl roleta i akcesoria z nierdzewki, drewno cos koło 1000zl. (klejone) farba coś kolo 300 z tym ze bralem wiecej. Zobacz sobie na mój tag #taraspepy
  • Odpowiedz