Aktywne Wpisy
Prawie 10 min histerii neurotycznej psycholoszki bo jakiś chłop na siłowni ma oczy i się na nią patrzy XD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill #redpill #bekazpodludzi
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill #redpill #bekazpodludzi
Hej.
Jestem świeżo po ślubie. Przed ślubem z mężem byłam kilka lat, wynajmowaliśmy mieszkanie, wszystko było ok. Oboje pracowaliśmy, ale to zawsze mąż zarabiał więcej (jest sporo starszy, ja wtedy jeszcze studiowałam). Mieliśmy oddzielne konta. Przeżyłam niemały szok, jak kompletnie przypadkiem podczas sprzątania znalazłam umowę kredytową (konsolidacje) męża na ponad 300k złotych do spłaty (liczone już razem z odsetkami). Przez te wszystkie lata ani słowem się o tym nie zająknął.. Wiedziałam, że
Jestem świeżo po ślubie. Przed ślubem z mężem byłam kilka lat, wynajmowaliśmy mieszkanie, wszystko było ok. Oboje pracowaliśmy, ale to zawsze mąż zarabiał więcej (jest sporo starszy, ja wtedy jeszcze studiowałam). Mieliśmy oddzielne konta. Przeżyłam niemały szok, jak kompletnie przypadkiem podczas sprzątania znalazłam umowę kredytową (konsolidacje) męża na ponad 300k złotych do spłaty (liczone już razem z odsetkami). Przez te wszystkie lata ani słowem się o tym nie zająknął.. Wiedziałam, że
W pszennym osobiście dodaje na etapie kilkukrotnego składania, a konkretniej ostatnie skladanie robie cos co sie jazywa lamination fold (google, yt) - idealnie nadaje sie do dorzucania dodatkow, tarty chedar,suszone pimidory, oliwki
Na zdjęciu masz z lewej z mieszanką z pomidorami a z prawej z cebulką.
Widziałam że takie większe składniki np. ser, dodają na etapie laminacji. Ale to chyba jak kto woli, oglądałam gościa jak robił czekoladowy chleb z orzechami i rodzynkami i odrazu wszystko mieszał.
Tak łap https://youtu.be/6qsni2G-uSw
Gościu robi różne eksperymenty z chlebem tj. moment dodania soli, ilość zakwasu, temperatura pieczenia, sposoby pieczenia, poziomy hydracji ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Co ważne w w tej technice o której napisałem - mokry blat i mojre ręce, wtedy bez nerwów, nic sie nie klei, bardzo fajnie sie ogarnia ciasto