Wpis z mikrobloga

Chce sobie sprawdzić testowo ryzena 3900x i tego już zamówiłem za 1980 zł w euro. Teraz szukam do niego płyty jakiejś do 1200 zł. Tomahawk w lipcu prawdopodobnie. Gigabyte średnio mi odpowiada bo mam już jednego z390 aorus master i te ich uefi mnie przeraża. x570-f gaming strix, asus tuf też spoko. Macie jakieś inne propozycje? Jest w ogóle jakaś godna uwagi płyta od msi? Słyszałem że na tym chipsetcie nawet taichi ma problemy z temp. sekcji zasilania.
#pcmasterrace
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmutnyPi3rdolnietyMarcinek: tak naprawdę nie ma żadnego dobrego argumentu, aby przepłacać i brać x470. to już albo poczekać na x670 (o ile cos takiego ma wyjsc) albo isc w b450 i upgrade płyty zrobic jak wyjda nowe procy - bo socket ma pasować ale najprawdpodbniej nie bedzie obslugi nowego gena od ryzena
  • Odpowiedz
@WydajnaJednostkaIndywidualna: wczoraj jakiś typ wyzywał od idiotów wszystkich co by chcieli kupić ryzena 2600 za miast 1600af, że trzeba być p-------m itd, jak mu mówiłem, że większość 1600af to odpady po prostu i często stają już na 3,8Ghz i mają ciut gorszą kompatybilność z Ramami, iże kążdy Ryzen 2600 idzie na 4,0Ghz to mówił, że się ośmieszam i p------e śmieci xD, a obecnie Ryzen 1600AF kosztuje 530zł a Ryzen 2600
  • Odpowiedz