Wpis z mikrobloga

Co jest z ebayem? kupiłem od gościa przedmiot na licytacji za połowe rynkowej ceny w tym darmowa wysyłka. Zaraz po aukcji zapłaciłem i po południu dostaje wiadomość z ebay że aukcja anulowana i pieniądze zwrócone. To pisze do gościa dlaczego tak- zero odpowiedzi. Wywalam mu negatywa i nagle kontakt jest. że uszkodził przy pakowaniu- wahacz? jak? kawał żelastwa!! i pisał mi na email i dodał zdjęcia- to mu odpisałem że żadnej wiadomości nie pisał bo nie mam, nawet jak bym usuną z wiadomości ebay to miał bym na skrzynce pocztowej a tam też pustka od niego, dodatkowo skąd miał by mieć mój adres email? ebay nie podaje tego sprzedawcom. Więc mu odpisałem że żadnej wiadomości nie mam od niego i to kłamstwo że pisał a przynajmniej wysłał do mnie. To odpisał że uraziłem go bardzo bo jak mógł bym pomyśleć a co dopiero napisać że on kłamie i tak tego nie zostawi napiszę do ebay z tym. Patrze teraz a mój komentarz został usunięty przez ebay. Ani go nie obraziłem w żadnej wiadomości ani nic. Dodam że sprzedawca to sklep z 230 komentarzami . Więc co tu się odjaniepawla?
#ebay #zakupy #uk
  • 7
@shaki24: Mi zgubili prezent dla dziecka, taka walizeczka na kółkach na której można siadać i ciągniesz dzieciaka na sznurku żeby miał radochę. Sprzedawca napisał że paczka była doręczona i żeby sobie poszeł poszukać po sąsiadach xD. Napisałem o zwrot kasy i wystawiłem mu negatywa to mi go usunęli a kasy nie oddali. Taki obraz tej gówno stronki. @reca: Omijać.
@Perthro: mi amazon kiedys zgubil paczke - tzn. otrzymalem awizo chyba ze zlym numerem domu sasiada bo bylo to ze 100m dalej. Telefon do customer service (a byla 7pm), wyjasnienie sytuacji, pani przeprosila, nowa przesylka nadana jescze tego samego dnia bo byla dostarczona dnia nastepnego. Bez stresu, claimow, wzajemnego oskarzania czy wyjasniania sytuacji miesiacami. Czasami warto nawet przeplacic i miec pewnosc ze towar otrzyma sie jutro niz uzerac sie z januszerka.
@reca: Ebay także nie wysyła niektórych wiadomości jeżeli jego algorytm uzna że wiadomość taka może zawierać poufne dane albo jakiś link albo inny scam. Pokazuje że wiadomość wysłana a odbiorca nic nie dostaje, osobiście tego doświadczyłem gdy doszło do finalizacji i trzeba było przekazać adres. Komedia ( ͡° ͜ʖ ͡°)