Wpis z mikrobloga

@tahmyresetti: torbę jeszcze zrozumiem, ale co Ci strzeliło do głowy żeby takie siodło zamontować?
No i biorąc pod uwagę wysunięcie sztycy to czy na pewno masz dobry rozmiar ramy?
  • Odpowiedz
  • 0
@Nale siodlo z poprzedniego roweru, po prostu wygodnie mi na nim. rozmiar brałem pod wzrost że strony marina i po 100 km mogę powiedzieć, że jest mi wygodnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: na brooksie nie siedziałem, ale miałem w swoim rowerze oldschoolowe siodełko o podobnym kształcie, ale szybko wymieniłem na wentylowane, dopasowane do mnie szerokością (czyli bardzo wąskie) i to była jedna z lepszych decyzji rowerowych :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@emcter: no rozumiem że tak się nazywa. Rama jak w crosie bo ma być lekka i wygodna opony ciężkie z MTB by jeździć po bezdrożach a kierownica z szosówki by było nie wygodnie i mniejsze opory wg mnie ktoś wrzucił wszystko co miał z części potem wymyślił nowy segment rowerów i rzucił cenę pewnie z 5 tys i teraz się śmieje
  • Odpowiedz
@diaboliqer: Ogólnie ramki 60cm+ wyglądają dziwnie - nawet szosa ze względu na wielkość główki ramy nie wygląda na zwartą, co daje jej lekko pokraczny wygląd. Niestety nie każdy urodził się skrzatem.

@tahmyresetti: Moja ocena? Kradłbym ;) Tym bardziej, że jest siodło od Brooksa. Natomiast ta torba wieje trochę góralami z lat 90tych - nie kombinowałeś coś z torbą podsiodłową, bo masz tam od cholery miejsca.
  • Odpowiedz
@Allek: to co teraz się nazywa "gravel", jakieś 40 lat temu nazywało się "rower turystyczny". Poza Polską nazywało się to Randonneur. Baranek, przerzutki, opony 622x32 albo 35, miejsce na bagaże. Zwykle firmowo zamontowane błotniki i oświetlenie.
To tylko Tobie się wydaje, że ktoś wymyślił nowy segment rowerów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
MiQ27 - @Allek: to co teraz się nazywa "gravel", jakieś 40 lat temu nazywało się "row...

źródło: comment_1589608817lnzFUB7CNKBH7xeSFTHwY5.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Allek: ale wiesz, że wszystko jest kwestią preferencji, prawda? Ja właśnie w ten sposób przerobiłem starego górala, że zamontowałem węższe opony, ale wciąż nadające się w teren, sztywny widelec i przede wszystkim szosową kierownicę bo dla mnie jest dużo wygodniejsza niż prosta. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz