Aktywne Wpisy

drobne_na_taryfe +394
Zostawiłam dziś stówkę napiwku julce w podrzędnej burgerowni i nie żałuję niczego xD
Lokal pusty, siedziałam przy barze jedząc fryty i scrollując mirko. Wpada nagle taki szybki korpokamil w mokasynach, zamówił i usiadł. Mija kilka minut, chłop dostał bułkę, nie zdążył usiąść i wraca, od wejścia z mordą, że zamawiał bez cebuli. Julka na to wielkie oczy i duka, że nie chciał żadnych modyfikacji (wreszcie klasyczną scenkę z obsługi debila w gastrokołchozie miałam
Lokal pusty, siedziałam przy barze jedząc fryty i scrollując mirko. Wpada nagle taki szybki korpokamil w mokasynach, zamówił i usiadł. Mija kilka minut, chłop dostał bułkę, nie zdążył usiąść i wraca, od wejścia z mordą, że zamawiał bez cebuli. Julka na to wielkie oczy i duka, że nie chciał żadnych modyfikacji (wreszcie klasyczną scenkę z obsługi debila w gastrokołchozie miałam
źródło: temp_file3119468454447058439
Pobierz
cwlmod +70
Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
źródło: 1
Pobierz

Jak to jest, że tyle osób zalicza wpadkę? Patrze sobie na facebooku i 90% moich znajomych z podstawówki, gimbazy, liceum i studiów ma dziecko. 2/3 z nich nie ma meża czy chłopaka. Oczywiście wiem, że część z nich nie pochwaliła się mężem na facebooku, ale to pewnie ułamek. Tak samo widzę na ulicach, po sąsiadach, w pracy. Samotne matki. Albo śluby wzięte podczas ciąży. Jak to jest, że tyle osób wpada? P----------y dostępne są w każdym sklepie, inne metody antykoncepcji to jedna-dwuevwizyty u ginekologa. Czy ludzie nie zwracają uwagi na zabezpieczenie i liczą, że może się uda? Stosunek przerywany i kalendarzyk? Czy może p----------y są tak zawodne? Co z innymi metodami np hormonalnymi? Aż tak mało osób się na nie decyduje? Czy może przy takich metodach warto dla większego bezpieczeństwa użyć gumki? Czy kończąc w środku dodatkowo zwiększami ryzyko? A może takie wpadki są celowe i loszki kombinują? Ale kurcze, przecież związać się z kimś i zalożyć planowaną rodzinę nie jest tak trudno, tym bardziej, że tyle przegrywów jest wolnych. Lepiej wpaść i mieć bachora z kimś kogo nie chcemy znać i ciągnąć tylko alimenty? No nie wydaje mi się, że to zamierzone działanie u większości kobiet. Co sądzicie? Pytam o to też pod kontem antykoncepcji. Z dziewczyną nie chcemy wpadki i zdecydowaliśmy się na możliwie najskuteczniejszą metodę - implant. A mimo wszystko się trochę obawiamy patrząc na te ilości wpadek. Niby to jedna z najdroższych metod a jednak w perspektywie 3 lat to grosze. Nie mam pojęcia czemu jest tak mało popularna. Co o tym wszystkim sądzicie?
#s--s #rodzina #antykoncepcja #zwiazki #rozowepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ebd019c944048817c1ff744
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Dobra. Wracając do antykoncepcji. Jest mała szansa, że zawiedzie? I już pominę tu p----------y. Nie chcemy bachora, ale takie dzietność innych trochę nas przeraża.
Zaakceptował: Precypitat
@13czarnychkotow: Akurat to, czy tabletki po działają wczesnoporonnie zależy od tego, jaką przyjmiemy sobie definicję początku ciąży. Zarówno tabletka po z octanem uliprystalu, jak i ta zawierająca levonorgestrel mogą utrudniać zagnieżdżenie się zapłodnionej już komórki jajowej w macicy.
@thewickerman88: I serio nikt o tym nie myśli? O tym ryzyku? Ja bym nie wytrzymał takiej
@AnonimoweMirkoWyznania: dalem Ci dowod anegdotyczny, Ty dales w pierwszym poscie swoj.
Ja niczego nikomu nie udowadnia, Ty przeciwnie. Nie rozumiesz czym jest dowod anegdotyczny.
Zyjesz w srodowisku dzieciorobow i tyle. Ja przeciwnie, bujam sie z ludzmi, ktorzy maja inne podejscie do
Wśród moich znajomych wpadki mogę policzyć na rękach, przy czym wiem że jedna używała kalendarzyka, a reszta była dosyć młoda, więc nie wiem skąd u Was tyle tych ludzi, może po prostu takich tylko widzicie, bo stres przesłania ocenę sytuacji i tyle ¯_(ツ)_/¯
Wiec jezeli chcesz isc do teatru chocby raz w miesiacu zobaczyc cos co Cie szczerze interesuje to dobrze moc wybrac z oferty 5 teatrow ktore lubisz (wobec 10 ktore sa w poblizu).
Poza tym sa teatry bardziej oficjalne