Aktywne Wpisy
biauekWladcaJajek +201
Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane
Lubię sobie patrzeć jak ludzie są odklejeni z cenami i zdarza mi się czasem przeglądać ogłoszenia mieszkań na wynajem na grupach na Facebooku z różnych miast. Wczoraj znalazłem ogłoszenie z Warszawy. Właściciel wprost napisał, że mieszkanie jest po Babci (pisał o niej zawsze z dużej) i jest w stanie oryginalnym, wystrój czysty PRL, mogący robić za wystawę muzealną tak dobrze jest zachowany klimat. Właściciel postanowił zostać rentierem rekinem biznesu na mieszkaniu, które
Pytam się głównie ekspertów, którzy angielski mają "ą, ę" i ich akcent jest nie do odróżnienia od Anglików, bądź Amerykanów.
Osobiście mam akcent w stylu "Tommy'ego Wiseau", czyli próbuję mówić po amerykańsku, ale mi aparat mowy się kiśnie.
#angielskizwykopem #akcent #pytaniedoeksperta #jezykiobce #jezykangielski #polska #kiciochpyta
A poza tym, podobno lepsze szanse zatrudnienia ma się, gdy ma się akcent "ą, ę".
@KEKW: Ja nie mam z wymową "th" problemów, bardziej z "upośledzonym tonem głosu".
Anglicy raczej pomylili akcent z
Komentarz usunięty przez autora
Prawdę mówiąc tak jakby "y" jest odpowiednikiem tej głoski. Chociaż tą głoskę bardziej jako "uh (ach)" się wymawia
Komentarz usunięty przez autora