Aktywne Wpisy

katienca +87
Od niedawna jestem inspektorem ds. Zwierząt w jednym ze stowarzyszeń. Tylko w przeciągu tygodnia mieliśmy 22 zgłoszenia. Wszystkie psy na lancuchu, wszystkie zaniedbane, chude, chore, w rozlatujacych się budach, bez wody, jedzenia i po prostu zwykłej opieki. Właściciele totalnie niereformowalni, słyszymy „TO INO JEST PIES”. Zawsze ta sama spiewka, ze nie mam pieniędzy, ze pies przecież stary, ze przeciez niczego mu nie brakuje, że w takim razie wezcie se go i się

Barabasz111 +733

Konstrukcja jest estetyczna i zajmuje mało miejsca na czym mi zależy, ale nie wiem czy takie rozwiązanie ma jakieś istotne wady?
Nieco obawiam się że taka skompresowana konstrukcja może powodować jakieś problemy.
Chodzi np o taki kocioł.
https://allegro.pl/oferta/ferroli-piec-c-o-cwu-na-pelet-z-plaszczem-12-kw-8961754250?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo-ogrzewanie-%C5%82azienka&ev_adgr=Ogrzewanie&gclid=EAIaIQobChMIobPMxvCM6QIVTuWaCh2Zlg8tEAQYAyABEgJLrvD_BwE
Pompy Ciepła nie chce, wkład od góry mnie nie przeraza że będę musiał dźwigać.
#budujzwykopem #hydraulika #piec #pellet #ekogroszek #budujzwykopem #hydraulika
Zarówno za łatwość użytkowania jak i estetykę i wykonanie.
Mówisz o tym kotle tak?
Hmm, napiszesz coś więcej o ociepleniu domu rodziców? 8 worków to mi się wydaje mało, sądziłem że będę spalał więcej. U mnie też szału nie ma, pasywnym tego nazwać nie można ale 18 styro grafit i okna trojszybowe są także jakby udało mi się zejść poniżej tych 8 worków to byłbym mocno zadowolony.
No dobra, może przy mrozach -10 zejdzie 10 worków na tydzień ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡