@Ravenuss: to ci podrabiańcy z Indonezji czy skądś sobie właśnie upodobali kopanie dziur w ziemi "patykiem" i z jakiegoś powodu ludzie im wierzą. A zostali przyłapani z innym sprzętem w kadrze. Osobiście jeszcze nie widziałem time lapsa który by to uwiarygodnił.
@abce: mnie najbardziej rozdupca to napełnianie basenu 10l garnkiem (o ile tyle ma w ogóle) xD policzcie sobie kiedyś ile dni musieliby bez żadnej przerwy łazić żeby to napełnić
@abce: @Gumaa: Mi nie przeszkadza to, że poza kadrem użyją szpadla czy pompy do wody. Oni pokazują, że tak się da to zrobić, robią prymitywnie może 10% roboty i dla mnie jest to ok. Chodzi o pokazanie technologii i możliwości.
@abce ten film i tak jeszcze ujdzie. Mnie rozwalają te w lasach. Nigdy nie trafiają na korzenie. Ziemia twarda jak skała. Na studiach pracowałem przy budowie ogrodzeń. Mailem okazję kopać w podobnej ziemi jak oni. Tyle, że łopaty, kilofy i inne narzędzia były do dyspozycji, a mimo to szło jak po grudzie.
@Ravenuss: zmienia bo ten oryginalny primitive technology buduje jakies niewielkie szalasy itd ogolnie wszystko to jest realne do zbudowania wlasnorecznie, a te wszystkie podroby z jakimis indonezyjczykami polegaja na drazeniu jakis fantazyjnych niepraktycznych pseudo mini palacow z basenem, dodatkowo oszukujac, ze faktycznie robia to za pomoca tych smiesznych patykow.
źródło: comment_1587802850mPHEUDqLEuHqR6kzNHC6T2.jpg
PobierzA zostali przyłapani z innym sprzętem w kadrze. Osobiście jeszcze nie widziałem time lapsa który by to uwiarygodnił.
@Gumaa: kojarzysz który odcinek?
https://youtu.be/nOKw0pvtgPM
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora