Wpis z mikrobloga

Jedno mnie zastanawia, dlaczego polaczki zamawiają ogromny transport maseczek z chin największym samolotem świata i płacą za to w #!$%@? floty? Czyżby wyprodukowanie #!$%@? maseczek w tym kraju z gówna było czymś skomplikowanym? Połączenie dwóch gumek z kawałkiem materiału jest zbyt skomplikowane dla polaczkowych firm? XD DOBRZE, ŻE RZĄD O NAS DBA MMMMMMMMMMM SUUUPIEEEEERRR <3 CIESZCIE SIE POLACZKI
#koronawirus #bekazpisu #polska #polityka #gownowpis
medix - Jedno mnie zastanawia, dlaczego polaczki zamawiają ogromny transport maseczek...

źródło: comment_1587297599QfDxB7kO2HysCk8sjBadO3.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
zbyt skomplikowane

sam wiesz że nie, ale coś ewidentnie nie gra.
koszt produkcji to dosłownie kilka groszy. sprzedajesz na luzie po 2zł
żabka zrobiła ultra promocje po 1,6 w 10paku i poszło na pniu.
Jesteś w stanie tego sprzedać kilkanaście milionów sztuk
-nikt nie chce być milionerem?
@medix:
  • Odpowiedz
@KonradLuzik: wynajęcie najdroższego samolotu na świecie do transportu 80 ton maseczek za które też muszą zapłacić jest tańsze niż wyprodukowanie maseczek we własnym kraju, tak?
  • Odpowiedz
@medix: Tylko, że te maseczki były potrzebne na wczoraj, a nie na za tydzień.

Nieśmiertelne 3 składniki ceny produktu: Jakość, czas, koszty. O jakości się nie wypowiadam, ale czas był tutaj palącym problemem, więc zaważył na kosztach - w tym przypadku kosztach transportu.
  • Odpowiedz
@unmonitoredalias: @KonradLuzik: nie, maseczki nie były potrzebne na wczoraj, dzisiaj ani na jutro. Gdy cała europa miała już nakaz zakrywania mordy to polaczki się obudzili w czwartek XD przez czas który dyskutowali nad wyborami i zakazami wstępu do lasu spokojnie mogli uruchomić szwalnie w polsce, no pomyśl XD 80 ton maseczek potrzebnych na dzisiaj nie rozdali w godzine XD
  • Odpowiedz
@medix: tak. Wyprodukowanie 3 szmatek i gumki nas przerasta dlatego jak w XIX wiecznej Łodzi u nasz szyje się to ręcznie. JeEli szwaczce zajmuje 3 minuty uszycie maseczki to ile lat miałyby szyc no milion maseczek?
A amatorzy i więźniowie szyja jedna sztukę oręż 20 minut
  • Odpowiedz
Widzę, że Ty masz nawet biznes plan gotowy xD Nie chcesz być milionerem?

bez problemu zbudował bym linie, myślę że sporo osób w poslce, czy nawet tu na wypoku by to potrafiło.

więc dlaczego rzecz tak wygląda?
@KonradLuzik:
  • Odpowiedz
@KonradLuzik: od robienia biznesów są biznesmeni, ja jestem technikiem.

bez jaj, to nie rocket science. utrzymywałem linie produkcyjne a teraz uruchamiam systemy za dziesiątki milionów.

takich jak ja znajdziesz na pęczki, mechaników, elektryków, automatyków, gości od materiałoznastwa. praktyków i proto po studziach
tu nie ma żadnego problemu.

pytanie dlaczego nikt z biedronki, lidla czy innego nie buduje od miesiąca tych linii.
  • Odpowiedz