Wpis z mikrobloga

Mireczki, co to może być? Było na strychu u dziadka. Dosyć ciężkie i niektóre elementy chyba można przesuwać ale większość tylko lekko albo jest zablokowana. Pokryte jakimiś znakami i wzorami. To może być cenne? Jest jakaś metoda żeby sprawdzić czy to złoto?

#cotojest #pytanie #ciekawostki #zagadka #archelogia #zloto #pytaniedoeksperta
Rimfire - Mireczki, co to może być? Było na strychu u dziadka. Dosyć ciężkie i niektó...

źródło: comment_15869567571ghLEAcDQpw97KWlmjRtdi.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NaopaK: @NewSadist: Jak wyszedł ten środek ze skrzydłami to po przekręceniu gra melodyjka raz ciszej raz głośniej. Track ID nie rozpoznaje. Może dlatego, że na zewnątrz jakieś dzwony napier***ają i nie może poprawnie zidentyfikować melodii.
  • Odpowiedz
Ło baben, jakiś progres jest.

@Rimfire: Otworzyłeś "TO" choć rozsądek podpowiadał Ci coś innego. Zapomniales, ze po każdej akcji następuje szereg reakcji..ale to już jest nieważne.Teraz musisz działać bo nie masz już odwrotu...Na litość boską, zostało ci tylko...;p
cheeseandonion - >Ło baben, jakiś progres jest.
@Rimfire: Otworzyłeś "TO" choć rozsą...
  • Odpowiedz
@Rimfire
posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z
  • Odpowiedz
@EsoGetsReal: Mireczku, ja nie znam Rumuńskiego. A poza tym boję się wyjść z domu bo sąsiadowi chyba od tego zakazu przemieszczania się i ciągłego siedzenia w domu odbija. Coś tam do mnie wykrzykuje zza ściany, że ma mi do pokazania jakieś widoki. Co on mi chce pokazać, zdjęcia z wakacji w Zakopanem? Zresztą ja tam nie będę się narażał, i ograniczam kontakt z innymi ludźmi.
  • Odpowiedz