Aktywne Wpisy
AyDeeKay +7
Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody

Sark +15
Kto Waszym zdaniem naprawde zrobi porzadek z legalna i nielegalna imigracja?
- Pis 6.3% (157)
- Ko 29.3% (728)
- Kofederacja 42.6% (1059)
- Trzecia Droga 7.3% (181)
- Lewica 14.6% (363)

Potrzebuje opinii ekspertów, a w zasadzie to porady.
Mam obecnie Banana Pi M1, mam tam prosty NAS który w zupełności spełnia moje oczekiwania. HDD podpięty pod sata i wszystko bangla całkiem dobrze. Jednak jest jedno ale...
Co jakis czas nadchodzi taki piękny dzien, w którym nie pinguje mi moja bananka, albo troszkę wcześniej- dziwnie się zachowuje, a to np sambą przestaje działać, nie idzie jej zrestartować, albo apache itp itd...
No i dzisiaj właśnie nadszedł ten dzien. Postanowiłem ja zrestartować bo jeszcze była w sieci i szło się połączyć.
No i jak zrestartowałem tak zabawa się skończyła.
Po podpięciu do monitora wywala błąd ze się system plików na karcie SD rozsypał.
(Karta SD od iDraca Della, wiec całkiem niezle chodziła- najbardziej bezawaryjna spośród wszystkich jakie używałem).
No i można powiedzieć ze to standard. Co pare miesięcy tak się dzieje. Raz zepsułem sobie system przez głupotę bo wyłączyłem bananke wyciągając wtyczkę, natomiast w większości przypadków, system po restarcie nie jest w stanie się podnieść. Ogolnie na necie ciezko o naprawę tego, lepiej instalować na nowo wszystko.
Ale zaczyna mnie to już denerwować. I moje pytanie jest takie - czy istnieje bardziej stabilne rozwiązanie (dodam ze serwetek działa 24/7)?
Czy może da się wyeliminować czynniki które powodują takie sypanie się systemu?
Czy może po prostu system jest do d--y i ma taka przypadłość. Aktualnie korzystałem z armbiana, natomiast na raspbianie to samo.
Ogółem proszę o opinie, sugestie, i inne takie (。◕‿‿◕。)
Dzięki! (ʘ‿ʘ)
Chyba ze masz jakis pomysł jak się tam dostać, to mogę poklikac, poki jeszcze nie sformatowałem xD
Niestety ale nie widzę nic ciekawego w logach.
Wręcz bym powiedział ze nie mogę znaleźć odpowiedzialnego za start systemu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jakieś pomysły? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Prościej - dobrze jest wyłączyć zapisywanie logów systemowych na karcie SD.
źródło: comment_1586980203kpPk0hae71GdaFV79urAgT.jpg
PobierzA co ciekawego chciałbyś tu zobaczyć? To katalog z logami tekstowymi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie bardzo ciekawy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego /var/cache też może orać kartę. Także na dłuższą metę zdrowo będzie zamontować cały /var na dysku.